current views are: 2

8 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:45

Η πρόταση που θα θέσει στο debate ο Μεϊμαράκης στους αρχηγούς

Tη συνεννόηση, τη συναίνεση και τις συνεργασίες για την επόμενη μέρα των εκλογών, έχει αποφασίσει να βάλει ως κεντρικό ζήτημα στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Δημοσίευση 09:45’
αρθρο-newpost

Tη συνεννόηση, τη συναίνεση και τις συνεργασίες για την επόμενη μέρα των εκλογών, έχει αποφασίσει να βάλει ως κεντρικό ζήτημα στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Tη συνεννόηση, τη συναίνεση και τις συνεργασίες για την επόμενη μέρα των εκλογών, έχει αποφασίσει να βάλει ως κεντρικό ζήτημα στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το θέμα αυτό αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ και στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον κ. Μεϊμαράκη να τους καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανταποκριθούν στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για εθνική κυβέρνηση. 

Η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη στο newpost.gr, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την πόρτα για το μονοπάτι που βγάζει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Και αυτό το μονοπάτι, όπως σημείωνε ο ίδιος, έχει συγκεκριμένα βήματα: 

1. Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού, με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συμμετέχει, γιατί όπως υπενθυμίζουν από τη ΝΔ υπέγραψε τη συμφωνία και ξέρει λεπτομερώς τις δεσμεύσεις. 
2. Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης, που θα αναλαμβάνει δράση σε κάθε αξιολόγηση.
3. Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης, στις βασικές αρχές του οποίου θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, ώστε να μην αλλάζει κάθε τρεις μήνες και να υπάρξει επιτέλους ένα σαφές αποτέλεσμα στην πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα. 

Αν ακολουθηθούν αυτά τα βήματα, λέει ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του, η Ελλάδα μέχρι την άνοιξη θα έχει ισχυροποιηθεί και θα μπορεί να πει στους πιστωτές της «ναι μεν, υπάρχουν οι στόχοι του προγράμματος, αλλά εμείς θα αποφασίσουμε πως θα επιτευχθούν». 

Το αίτημα για Εθνική κυβέρνηση άλλωστε, υπενθυμίζουν τα στελέχη της Συγγρού, εκφράστηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη συνάντηση που είχε μαζί τους χθες ο κ. Μειμαράκης. Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΕΒΕΑ , Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και οι υπόλοιποι φορείς ζήτησαν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Στη λογική της διεύρυνσης θα κινηθούν και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν οι νυν βουλευτές και οι επιλαχόντες στις πρώτες θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν πληροφορίες για ονόματα που προέρχονται και από το Ποτάμι και από τους ΑΝΕΛ, αλλά και πρόσωπα που είχαν συμπαραταχθεί με τη Δημοκρατική Παράταξη – ΠΑΣΟΚ, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Οι προσχωρήσεις άλλωστε είναι καθημερινές στη ΝΔ, όπως αποδεικνύεται και από τις επίσημες ανακοινώσεις της Συγγρού, αλλά και την προσέλευση πολιτευτών στις περιοδείες του κ. Μεϊμαράκη στην περιφέρεια. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλία, όπου στο Βελεστίνο, στο Βόλο και στη Λάρισα έδωσαν το παρόν πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ.

Στη ΝΔ πάντως, δεν σχολιάζουν καν τα περί δεύτερης ευκαιρίας να κυβερνήσει που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας τελευταίως στις ομιλίες του, επικαλούμενος ότι δεν είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει την πρώτη φορά. «Μπορεί ο ίδιος να παριστάνει ότι έχει Αλτσχάιμερ, δεν ξέχασαν όμως οι πολίτες. Άλλα πειράματα δεν σηκώνει η χώρα. Ήδη τα πρώτα κόστισαν 90 δις», είναι το μόνο που λένε από τη Συγγρού.


σχετικα αρθρα