Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη, είπε πως «ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι όντως πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη Ν.Δ. λέγοντας πως «μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατ" ευθείαν Πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει: ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει», ενώ συνέχισε αναρωτώμενος «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε 'με αυτούς θα κυβερνήσουμε'. Βγάλαμε μια λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης, δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;».

Αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών είπε πως «πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μια λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, μ" έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων». 

Αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων σχολίασε πως «είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».