Επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί ο Νίκος Χριστοδουλάκης για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας, μετά τον διάλογο που είχε ο υπουργός Οικονομίας με τον μητροπολίτη Άνθιμο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο για να του διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε στη σκέψη του η επιπρόσθετη φορολόγηση της Εκκλησίας. Επιπλέον, του επισήμανε ότι το θέμα που προκλήθηκε ουδεμία βάση είχε και πως ό,τι ειπώθηκε ήταν ουσιαστικά ένα «λογοπαίγνιο-απάντηση» σε όσα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε, επίσης, με τη μορφή λογοπαιγνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είχε πει απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης:

Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο.

 

Κατά την επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχει και για την Πολιτεία και για τον ίδιο προσωπικά το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι αδύναμοι δοκιμάζονται.

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του λαού μας με όλα τα οικονομικά μέσα που διαθέτει και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω φορολόγησής της.