Για κρυφό πρόγραμμα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης 12 ημέρες πριν από τις εκλογές.  

«H ΝΔ θέλει τη συγκυβέρνηση για να ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην 7μηνη διαπραγμάτευση αναφορικά με την απομείωση του χρέους. Για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής» αναφέρει σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας επίθεση στη Συγγρού και υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι «να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για να πεί "ναι" σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα».

«Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μειμαράκη «στον Ενικό», χαρακτηρίζοντάς το «αποκαλυπτικό για το πως δεν θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τη φοροδιαφυγή».

 
Επιπλέον, όπως αναφέρουν, η Σοφία Βούλτεψη σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, μιλώντας για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν άδειες, είναι ψηφιακό το σήμα, είναι παραμύθι όλο αυτό. Τι άδεια να δώσω; Καθένας μπορεί να εκπέμπει με άδεια του ΕΣΡ, δεν έχω καμία σχέση εγώ ως κράτος».