Επιδίωξη είναι η εθνική συνεννόηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σιγουριά του κόσμου, να εγγυηθούμε την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, τόνισε προσθέτοντας ότι «θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

«Είμαι απολύτως ανοιχτός σε κάθε ιδέα και πρόταση από τα πολιτικά κόμματα και τους υπεύθυνους φορείς, αρκεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα», επανέλαβε ο κ. Γ.Παπανδρέου και τόνισε ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί, με θυσίες που πιάνουν τόπο, να επιτυγχάνει δύσκολους στόχους.»

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αναφέρθηκε στις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

«Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα περνά μια πολύ δύσκολη συγκυρία και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και η κοινή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις είναι ένα ισχυρό μήνυμα και για την Ελλάδα και την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Συγκαταβατικός από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε».

«Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμνετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.