ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με υπουργούς που δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2015, 15:31 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2015, 16:05
Πανούσης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με υπουργούς που δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ του σχηματισμού μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ο τέως αναναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρ του σχηματισμού μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ο τέως αναναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα», στο «Πρακτορείο 104,9» δήλωσε πως «όποιο μεγάλο κόμμα μείνει εκτός κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων θα αρχίσει να έχει αντιμνημονιακό λόγο και αντιμνημονιακή πολιτική, πάλι θα μπερδευτούμε, πάλι θα έχουμε μια Ελλάδα αντιμνημονιακή, πάλι θα έχουμε προβλήματα με τους εταίρους, διότι κανείς δε θα θέλει να χρεωθεί μέτρα, τα οποία ψήφισε, αλλά προφανώς δεν είναι δημοφιλή». Τόνισε ακόμη ότι «η βασική γραμμή να βγούμε από το μνημόνιο, δε μπορεί να γίνεται με τη μισή Βουλή αντίθετη».

Ο κ. Πανούσης υπογράμμισε «αν έχουν καμία καλύτερη λύση, ας την πούνε», τασσόμενος υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα στηρίζεται από τα κόμματα, αλλά θα αποτελείται από ανθρώπους που «δεν έχουν στραμμένο στο μυαλό τους, πώς να επανεκλεγούν ή ποιες είναι οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες».

Και πρόσθεσε: Αλλιώς θα έχουμε το περίεργο φαινόμενο, που έχουμε αυτές τις ημέρες, υπουργοί ενός αντικειμένου να φωνάζουν τον κόσμο να κατέβει στις πλατείες να καταγγείλει το αντικείμενο του οποίου υπουργεύουν.

«Πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γνωστοποίησε ότι στις εκλογές θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί ότι «πρέπει να έλθει πρώτος, για να διαμορφώσει τους κανόνες της συνύπαρξης, μαζί με τα άλλα κόμματα, ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης των τριετών υποχρεώσεων μας προς το μνημόνιο και της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας».

Και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει τους καλύτερους όρους γι' αυτό το πράγμα, είναι πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές να κάνει κάτι μόνος του», είπε, αλλά διευκρίνισε ότι θα ήθελε τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να γίνει αστικό κόμμα. Δεν το είδα, δεν είδα τουλάχιστον στα ψηφοδέλτια αυτήν τη στροφή, είδα ένα ανακάτεμα της τράπουλας με τα ίδια πρόσωπα να αλλάζουν ρόλους, κάπου πρέπει να δείξεις με αυτά που πράττεις ότι άλλαξες, είναι ζήτημα σημειολογίας, ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι αριστερός, αλλά δε μπορείς να στηριχτείς μόνο στην Αριστερά, θα πρέπει να στηριχτείς και σε άλλες δυνάμεις, σοσιαλιστικές, σοσιαλδημοκρατικές».

Αναφερόμενος στη σχέση του με την Κουμουνδούρου και τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε αχαριστία και πολιτικά λαθεμένο το ενδεχόμενο να στηρίξει άλλο κόμμα στις εκλογές.

Τι είπε για την υπουργική θητεία του

Σε ό,τι αφορά στη θητεία του στο Υπουργείο είπε ότι «αυτούς τους 8 μήνες, δεν άνοιξε κανένα κεφάλι, ούτε αστυνομικού, ούτε πολίτη και οι καταστροφές ήταν πολύ μικρές» και εξέφρασε τη δυσφορία του για τους «δημιογράφους», όπως αποκάλεσε τους δημοσιογράφους που τον αποκαλούσαν «αρχιμπάτσο και δεξιό».

«Η ζωή αυτά τα τιμωρεί, αλλά χαίρομαι εντός εισαγωγικών να με αποκαλούν δεξιό γιατί θέλω να μου πουν τι εννοούν όταν λένε ότι είναι αριστεροί: Δηλαδή κάνουν τρεις πορείες και πετούν δυο μολότωφ και γίναν αριστεροί;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι κανείς από αυτούς, που εντός του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαφορετική άποψη για τη διαχείριση των θεμάτων του υπουργείου, δε συζήτησε μαζί του.

«Ως υπουργός, ήμουν έτοιμος να συζητήσω τα θέματα- οτιδήποτε, με τον οποιονδήποτε, αλλά επί προσωπικού επιπέδου, όχι με ιδεοληψίες, 'να είναι άοπλη η αστυνομία και ποιος θα κυνηγάει το βιαστή, θα το δούμε'. Όχι, δε θα το δούμε, να μου το πεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην ΕΥΠ, της οποίας προϊστατο, διαβεβαίωσε ότι «η ΕΥΠ ασχολείται με τους ξένους , δεν κυνηγάει κανέναν Έλληνα αν είχε ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγο ενός άλλου». 

«Είναι γελοιότητα να λες ότι η ΕΥΠ με εντολή του εισαγγελέα και με κάλυψη δική μου παρακολουθούσε την μαμά μιας υπουργού, που έκανε συναλλαγές με τις τράπεζες», είπε αποδίδοντας τις σε βάρος του καταγγελίες για το θέμα στο ότι αυτοί που τις έκαναν «δεν έχουν επιχείρημα πολιτικό για τον τρόπο που χειρίστηκαν σε ηθικό επίπεδο τα οικογενειακά τους θέματα».