Ο τηλεοπτικός χρόνος που αναλογεί σε κάθε κόμμα αποφασίστηκε από τη Διακομματική Επιτροπή στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης, απαντώντας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εξέφρασε δυσαρέσκεια και έριξε αιχμές κατά της υπηρεσιακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η ΛΑΕ είναι το τελευταίο κόμμα σε τηλεοπτικό χρόνο, παρά το ότι «είναι το τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη».

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη γνώμη του κ. Λαφαζάνη για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και το ρόλο της», ανέφερε ο κ. Μορώνης και πρόσθεσε:

Σχετικώς με το θέμα του τηλεοπτικού χρόνου, που εδόθη στη "Λαϊκή Ενότητα" με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπενθυμίζω ότι της έκδοσής της προηγήθηκε διάσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του κόμματος αυτού.

Κατά τη διάσκεψη αποφασίσθηκε για τον υπολογισμό του αναλογούντος χρόνου για κάθε κόμμα να ληφθεί υπ' όψιν κατά 50% η κοινοβουλευτική του δύναμη και κατά 50% η εκλογική του δύναμη κατά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην ισχύουσα ΚΥΑ.