Την πεποίθηση ότι οι ΑΝΕΛ προσέρχονται σε αυτές τις εκλογές αυτόνομα, χωρίς να είναι ούτε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ούτε και... η ουρά του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο πρώην υπουργος Νίκος Νικολόπουλος. 

Ο ίδιος τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «είμαστε το κόμμα που προσφέραμε την πολιτική σταθερότητα τους προηγούμενους επτά δύσκολους μήνες, με την πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση».

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνέχιση της συνεργασίας, μετά τις εκλογές και την καθαρή εντολή του λαού, στην επόμενη κυβέρνηση, «είναι πρόσκληση ευθύνης».

Η παρουσία μας ανέφερε, εγγυάται ότι το τρένο δεν θα εκτροχιαστεί, όπως και δεν εκτροχιάστηκε τους προηγούμενους μήνες από το δρόμο της Ενωμένης Ευρώπης, δεν ακούσαμε, είπε, τους «δραχμιστές», τους «ομογάλακτους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος:

Θα αναγκάζουμε το ΣΥΡΙΖΑ να σκέπτεται, να λέει και να πράττει όσα ενδεχομένως δεν τολμά να πει και να πράξει.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα και με όλους όσους έφεραν τη χώρα στα δύσκολα.

Φτάσαμε εδώ, εξαιτίας κάποιων που έχουν όνομα και επίθετο, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι το κόμματου θα δώσει σκληρή μάχη με την φοροδιαφυγή.

Υπογράμμισε πως αυτοί που τους επέτρεπαν να παίρνουν δάνεια δισεκατομμυρίων από την Αγροτική Τράπεζα, «οι ‘'νταβατζήδες'' που έλεγε ο Καραμανλής», και να μην τα γυρίζουν πίσω, είναι αυτοί θέλουν την επιστροφή του παλιού κατεστημένου.

Πηγαίνετε είπε, αγοράστε από το περίπτερο το περιοδικό με τα 1.300 ονόματα, τους μεγάλους χορηγούς του «ΝΑΙ», που θέλουν το Μεϊμαράκη, τον «Ποταμάκη» και τη Γεννηματά, να γυρίσουν πίσω, αυτοί ανέφερε πως είναι που πήραν τα λεφτά από την Αγροτική τράπεζα, χωρίς εγγύηση και δεν τα γύρισαν πίσω και θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς.

Δίνουν ανέφερε, όσα κι όσα για να βγάλουν τον Καμμένο απ' έξω από την κυβέρνηση. Γιατί «ξέρουν ότι θα πάνε να κάνουν παρέα στον 'Ακη Τσοχατζόπουλο σε λίγο», όλοι αυτοί οι high society που φωτογραφίζονταν με τους παλιούς υπουργούς των εξοπλιστικών. Οι δεκαέξι αυτοί φάκελοι είπε, ήταν στην κατοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και δεν τους έδωσε.

«Με υπηρέτριες και Φιλιππινέζες πολιτικούς, δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος και κάλεσε τους πολίτες της Αρκαδίας να δυναμώσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί η συμφωνία έχει δύσκολα μέτρα και συμπλήρωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν την υιοθέτησαν και εξακολουθούν να μιλάμε αντιμνημονιακά, γιατί δεν την πιστεύουν.

Οι άλλοι είπε, έλεγαν «φέρτε μια συμφωνία, όποια να' ναι» και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι οι πολίτες θα στηρίξουν «αυτούς που λάδωσαν τα ρούχα τους», ενώ κάλεσε τον κόσμο να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, γιατί αυτά που παρουσιάζουν είναι κουταμάρες για να κοροϊδέψουν τον κόσμο και η διαφορά είπε, Τσίπρα με Μεϊμαράκη είναι πάνω από 5 - 6 μονάδες.