Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να διεκδικεί την πρωθυπουργία, καθώς λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων καθώς και σε χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο κ. Μεϊμαράκης «είπε χτες κάποια πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Όπως είπε επί λέξη (σ.σ. ο πρόεδρος της ΝΔ): Ο εισαγγελέας λέει μετά από έρευνες ότι δεν προκύπτει καμία ένδειξη για εμπλοκή μου στο θέμα των υποβρυχίων και η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο».

«Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές» επεσήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: 

Ή ο κ. Μεϊμαράκης αύριο θα προσκομίσει το έγγραφο αυτό που αφορά τη δικογραφία ή θα πρέπει να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. Δεν μπορεί να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό,  επικαλούμενος έγγραφα που δεν κατέχει. 

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, «έξι εισαγγελίες - 2 στρατιωτικοί, 2 διαφθοράς και 2 του Αρείου Πάγου- διαπίστωσαν κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης στη δικογραφία 4000 σελίδων,  αξιόποινες πράξεις που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και μάλιστα , με βαριές κατηγορίες όπως απιστία σε βάρος του δημοσίου».

«Όταν εμπλέκονται υπουργοί, η εισαγγελέα σταματάει την έρευνα και απευθύνεται στη Βουλή» είπε και συνέχισε:  Πώς ο κ. Μείμαράκης πήρε έγγραφο από τον εισαγγελέα και πού είναι το έγγραφο αυτό;(...)  Εγώ δεν λέω πως όσα ονόματα περιέχονται, είναι καταδικασμένοι, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη μία έρευνα. 

«Η δικογραφία δεν έφυγε επί δικών μου ημερών στο υπουργείο Άμυνας αλλά του κ. Δένδια» είπε και κατήγγειλε πως «παρελήφθη από τον κ. Μεϊμαράκη, άρα γνώριζε τη δικογραφία». 

«Αντί να πάει να ερευνηθεί αυτή η δικογραφία και να γίνει Εξεταστική Επιτροπή, η κ. Κωνσταντοπούλου λέει πως αναγνώσθηκε η δικογραφία αυτή και εν συνεχεία μπήκε στο συρτάρι» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: 

Ο κ. Μεϊμαράκης λέει ψέματα, γιατί η υπόθεση δεν είναι στο αρχείο, αλλά βρίσκεται στη Βουλή.