Επίθεση στον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πως «δεν έχει συνείδηση των ευθυνών του για αυτό που συνέβη στη χώρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας ως υποψήφιος πρωθυπουργός λέγοντας τα αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν επτά μήνες», ενώ επανέλαβε ότι το μέιλ Χαρδούβελη ήταν «παιδική χαρά μπροστά στο μνημόνιο Τσίπρα».

«Λέει ο κ.Τσίπρας "διαπραγματευόμουν 17 ώρες", δεν λέει διαπραγματευόμουν επτά μήνες. Διότι πράγματι δεν διαπραγματεύθηκε», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση έγινε μόνο μεταξύ 10 και 12 Ιουλίου. «Διαπραγματεύτηκε 17 ώρες και όχι επτά μήνες», πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπήρχαν περίοδοι που εμείς κάναμε 17 ημέρες διαπραγμάτευση».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και την «ομάδα του» ότι έπεσαν στην «παγίδα των ψευδαισθήσεων» χωρίς να φέρουν τίποτα θετικό στη χώρα, ενώ τόνισε ότι «άλλο να μιλάμε για την κατάσταση που παραλάβαμε το 2009, κι άλλο για την κατάσταση που παρέλαβε ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο».

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι η επίθεση κατά του «παλαιού» είναι επίθεση κατά του διαφορετικού, ενώ υποστήριξε ότι το πιο τυχοδιωκτικό κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην κυβέρνηση πρέπει να συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη σχηματισμού εθνικής ομάδας ανασυγκρότησης. Όπως εξήγησε, η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί συγκρουσιακά, ενώ κοινός παρανομαστής πρέπει να είναι η κοινή λογική. 

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τον οποίο «το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο επικίνδυνο με το παράλληλο νόμισμα». «Είναι το παράλληλο σύμπαν του ψέματος», πρόσθεσε.

«Σε όλα μπορούμε να συμφωνήσουμε αν μιλήσουμε με ειλικρίνεια, αν καταλάβουμε ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί μικροκομματικά», σχολίασε και διερωτήθηκε «ποια διαφορά έχει με εμάς ο κ. Τσίπρας;», για να απαντήσει: «Ότι εμείς λέγαμε πάντα αλήθεια ενώ ο κ. Τσίπρας όχι».