Ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των προεκλογικών ντιμπέιτ εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Ήσυχος, τονίζει πως ο τρόπος που θα γίνουν δεν πρόκειται να συνεισφέρει στον ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο, , εκτιμώντας ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας για διάλογο των αρχηγών πρόσωπο με πρόσωπο ή διάλογο μεταξύ τριών το πολύ αρχηγών κυκλικά ώστε και να υπάρξει ζωντανή και ουσιαστική αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

«Από τη μια έχουμε, την επανάληψη ενός πολύωρου, πολυθεματικού ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψηφίων που η ίδια η εμπειρία δείχνει ότι είναι κουραστικό, αναποτελεσματικό και ειδικά για το νεανικό κοινό αποκρουστικό. Η προσθήκη περιορισμένων ενοτήτων ερωτήσεων και διαλόγου, δεν βελτιώνει την κατάσταση. Από την άλλη, έχουμε την αυθαίρετη συμφωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη για τηλεοπτική “μονομαχία”, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, που αναπαράγει μια πλασματική εικόνα “μνημονιακού διπολισμού” που ούτε σχέση έχει με τους πραγματικούς συσχετισμούς των κομμάτων, ούτε αναλογεί στη δυναμική των εκλογών και τη μαζική απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών από το εκλογικό σώμα», σχολιάζει ο κ. Ήσυχος.

Όπως υποστηρίζει, με αυτόν τον τρόπο δεν προάγεται ο πολιτικός διάλογος, δεν αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της πολιτικής των κομμάτων και διευκολύνεται η υποκατάσταση της πολιτικής συζήτησης από το εκλογικό μάρκετινγκ.