Του Τάσου Τσιφόρου 

Με την ισχυρή πρότασή του για διακομματική συνεργασία προκειμένου να υπάρξει υπέρβαση της κρίσης αλλά και με το ζωνάρι λυμένο για έντονη αντιπαράθεση στα θέματα της διαφθοράς, στα οποία επενδύει το ζευγάρι της πρώην κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, προσέρχεται στο αποψινό debate ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Η προετοιμασία για την αποψινή αναμέτρηση είναι εντατική στη Συγγρού καθώς ήδη από χθες ο κ. Μεϊμαράκης, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, περνά εντατικά μαθήματα. 

Βασικός στόχος της Ν.Δ. είναι να αποφευχθούν τα λάθη που, συνήθως, κοστίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και να αποτυπωθεί ευκρινώς στους τηλεθεατές η σαφής διάθεση μετριοπάθειας και συνεννόησης του Προέδρου του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιδιώξει, υπό την έννοια αυτή, να εμπεδώσει την εικόνα του εγγυητή της μετεκλογικής σταθερότητας στην Ελλάδα, επιχειρώντας προφανώς να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του κέντρου αλλά και τους αναποφάσιστους που, όμως, επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα. 

Με τις δημοσκοπήσεις να προοιωνίζονται μία εκλογική μάχη – θρίλερ, ο κ. Μεϊμαράκης και οι συνεργάτες του επενδύουν σημαντικά στην αποψινή τηλεοπτική αντιπαράθεση όσο και σε εκείνη της προσεχούς Δευτέρας μεταξύ Μεϊμαράκη – Τσίπρα. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιμείνει στο μετριοπαθές προφίλ του, ωστόσο είναι σαφές ότι θα απαντήσει με αυστηρότητα στις αναμενόμενες επιθέσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είτε για το ύφος του είτε για την προσπάθεια, όπως υπογραμμίζει η ΝΔ, να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα. Υπό την έννοια αυτή, εφόσον ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τσίπρας υπαινιχθούν έστω και εμπλοκή του κ. Μεϊμαράκη στα εξοπλιστικά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. όχι μόνον θα απαντήσει ξεκάθαρα αλλά και θα αντεπιτεθεί σε υψηλούς τόνους. 

Στο γαλάζιο επιτελείο, πλην των τρόπων διαχείρισης και απάντησης στις εικαζόμενες ερωτήσεις, προετοιμάζεται και η καταληκτική τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη ενώ εξετάζεται εάν και τί είδους ερώτημα θα θέσει προς τον κ. Τσίπρα.

Την «εκγύμναση» του Προέδρου της Ν.Δ., ενόψει debate, έχουν κατά πληροφορίες αναλάβει οι Ν. Καραχάλιος, Ανδρ. Παπαμιμίκος, Πηνελόπη Γαβρά, Θ. Αμπατζόγλου, Π.Καλλίρης, Σ.Κορομάντζος, Γ. Χατζής.