Του Τάσου Τσιφόρου 

Τουλάχιστον τέσσερις ώρες αναμένεται να διαρκέσει το αποψινό debate στο οποίο θα μετέχουν επτά πολιτικοί αρχηγοί  (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος, Φώφη Γεννηματά) και έξι δημοσιογράφοι (Όλγα Τρέμη, Αντώνης Σρόιτερ, Μαρία Χούκλη, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Μάκης Γιομπαζολιάς). 

Προκειμένου να ικανοποιηθούν τα μαθηματικά δεδομένα της τηλεοπτικής εξίσωσης του debate, κατά τη χθεσινή σύσκεψη των δημοσιογράφων ζητήθηκε να ενταχθεί μια ακόμη ενότητα, ώστε όλοι οι εκπρόσωποι των καναλιών να μπορέσουν να υποβάλλουν ερώτηση σε όλους τους αρχηγούς. Η δημοσιογραφική πρόταση ήταν να υπάρξει όχι ένας αλλά δύο κύκλοι «ελεύθερων ερωτήσεων» από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών καναλιών, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει, αποφασίστηκε η αρχική ενιαία ενότητα περί τη διοίκηση, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία και την υγεία να χωριστεί σε δύο.  

Ρόλο συντονιστή στο debate, που θα ξεκινήσει στις 21:00 απόψε, θα έχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος και η σειρά με την οποία οι δημοσιογράφοι θα θέσουν τις ερωτήσεις τους, με βάση όσα είχαν συμφωνηθεί μέχρι αργά χθες βράδυμ έχει ως εξής: