Για την... κομπίνα που γίνεται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο της Ελλάδας σχετικά με την πρόωρη συνταξιοδότηση κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία τονίζει ότι πολλοί Έλληνες μπορούν ακόμα να πάρουν πρόωρη σύνταξη. 

Σύμφωνα με την Bild:

Σε αυτή την μεταβατική περίοδο με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι διάδοχοι του Τσίπρα κάνουν τέχνασμα και... επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ''σε έντεκα ημέρες υπάρχουν εκλογές στην Ελλάδα και μέχρι τότε τα κόλπα συνεχίζονται''. 

Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είχε υποσχεθεί στους δανειστές ότι θα σταματήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση, ακόμα και μέχρι 150.000 εργαζόμενοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίς. 

Η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει ακόμα τις λεπτομέρειες για το πότε σταματά η πρόωρη συνταξιοδότηση και ακριβώς επειδή λείπουν ακόμα οι βασικοί κανονισμοί, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγαίνουν ακόμα στην σύνταξη στα 35 χρόνια ασφάλιση, ανεξάρτητα από την ηλικία. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τελικά πολλοί περισσότεροι 'Ελληνες να επωφεληθούν. 

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του γερμανικού κόμματος CDU Κρίστιαν Φον Στέτεν τονίζει επί του θέματος: «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση. Αν η πρόωρη συνταξιοδότηση δεν σταματήσει τελικά, διακυβεύεται ολόκληρο το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».