Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Για μία μάχη που θα δώσει μόνος απέναντι σε πέντε πολιτικούς αντιπάλους προετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιό του είναι να καταφέρει στο αποψινό debate να αποκρούσει τις επιθέσεις που θα δεχτεί από τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, να αναδείξει την επιχειρηματολογία του κι αν όχι να κερδίσει τις εντυπώσεις να αποδείξει ότι δεν είναι «αναλώσιμος» και ευάλωτος. 

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι εφόσον ο πρόεδρος του κόμματός τους γίνει στόχος των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών τότε μπορεί να εμφανιστεί και συμπαθής στο τηλεοπτικό κοινό, ιδίως εάν η αντιπαράθεση επικεντρωθεί και σε προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς. 

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει σε μία καλή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα που εξακολουθεί να είναι το «ισχυρό χαρτί» παρότι σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας έχει τρωθεί η αξιοπιστία του. Ως εκ τούτου ο πρώην πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αποδείξει ότι παρά τα λάθη και τις ανακολουθίες, δόθηκαν οι σωστές λύσεις και τώρα και ο ίδιος και το επιτελείο του είναι αποφασισμένοι να κυβερνήσουν και να τηρήσουν την συμφωνία για το νέο πρόγραμμα παράλληλα με ένα κυβερνητικό σχέδιο με στοιχεία αριστερής πολιτικής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα στοχεύσει όμως και προς την πλευρά του Βαγγέλη ΜεΪμαράκη του κεντρικού του αντιπάλου προσπαθώντας να αποδομήσει την προεκλογική του καμπάνια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κρυφό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να υποστηρίξει ότι σε περίπτωση που αναλάβει ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός θα πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι που έχουν γίνει για το χρέος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η ΝΔ ισχυριζόταν ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο.

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απορρίψει τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού, ενώ θα χτυπήσει την ΝΔ στο «παλιό» προβάλλοντας ακόμη και τα δικά του πλεονεκτήματα απέναντι στον κεντρικό του αντίπαλο τον οποίο θεωρεί ως την προσωποποίηση του παλιού.
Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι εφόσον ο Τσίπρας περάσει με επιτυχία τον κάβο του πρώτου debate θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες και εμφανής μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοσκοπήσεις.