«Αγωνιστές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή προέρχονται από τη ΜΑΡΣ», καθώς και πρωταγωνιστές κινημάτων, περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια με τα οποία  κατεβαίνει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία συνεργάζεται με το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα. 

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι από αυτές τις εκλογές πρέπει να βγει αποδυναμωμένο το στρατόπεδο του νέου μνημονίου στο οποίο ανήκει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταδικαστούν αποφασιστικά όλα τα μνημονιακά κόμματα και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που δεν είναι καθόλου αντιμνημονιακό κόμμα αλλά είναι λακέδες του συστήματος» δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια.

Επανέλαβε τις θέσεις για κατάργηση των μνημονίων, νέων και παλιών, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά στους ανέργους, εργασιακά δικαιώματα, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με λαϊκό και εργατικό έλεγχο, παύση πληρωμών στους πιστωτές, διαγραφή του χρέους, όχι με διαπραγμάτευση, αλλά με μονομερείς ενέργειες, έξοδο από την ΕΕ και την ευρωζώνη. 

Η Δέσποινα Κουτσούμπα επανέλαβε την καταγγελία ότι μεθοδεύτηκε από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση η καθυστέρηση, για τυπικούς λόγους, της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα επέβαλε στα ιδιωτικά κανάλια να συμπεριλάβουν στους δέκτες τους και κόμματα που είναι εκτός κοινοβουλίου.

Κατήγγειλε επίσης ότι «προέκυψε ένα καινούργιο φρούτο», με την Αστυνομία να ζητάει άτυπη ενημέρωση για όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις-δραστηριότητες των κομμάτων, «το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν από την Ασφάλεια τηλέφωνα σε γραφεία οργανώσεων και να ζητάνε ενημέρωση, δι υπόθεσίν τους κλπ».

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ - εκλογική συνεργασία με τους ανένταχτους-ες αγωνιστές-τριες της Αριστεράς, υποψήφιοι είναι: Πάνος Γκαργκάνας-, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-διευθυντής σύνταξης Εργατική Αλληλεγγύη, Παναγιώτα Γούναρη-αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Γιώργος Γρόλλιος πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ, Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος ΠΕ ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, γεωπόνος, πρώην ευρωβουλευτής, Χρίστος Μπίστης μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλεχος ΕΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, πρ. μέλος ΔΣ του ΔΣΑ, Αντώνης Σταματόπουλος, πρ. πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Παρασκευή Τάκη συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος-Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών, Ελένη Τριανταφυλλοπούλου μέλος του ΚΣ νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ιωάννης Φελέκης συνταξιούχος λιθογράφος, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στέλεχος ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Ειρήνη Φωτέλλη εργαζόμενη στην ΕΡΤ, Πόπη Χριστοδουλίδου δημοσιογράφος συνδικαλίστρια, μέλος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.