current views are: 3

9 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:28

Spiegel: Ο Τσίπρας πλέον είναι ένας κοινός θνητός

Στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την προσφυγή στις κάλπες αναφέρεται το περιοδικό Der Spiegel. 

Δημοσίευση 14:28’
αρθρο-newpost

Στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την προσφυγή στις κάλπες αναφέρεται το περιοδικό Der Spiegel. 

Στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την προσφυγή στις κάλπες και στην πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το περιοδικό Der Spiegel

Το άρθρο κάνει μια μακροσκελή αναφορά στην πορεία του, στα όσα είχε υποσχεθεί, στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: 

Ο Τσίπρας άλλαξε και φυσιογνωμικά. Είναι ένα καθημερινό θέμα στα ελληνικά μίντια το γεγονός ότι ο τέως πρωθυπουργός πήρε μερικά κιλά παραπάνω. Οι έμπιστοί του αποδίδουν το γεγονός στο άγχος και στις πολλές ώρες δουλειάς. (…) Για φίλους και εχθρούς ο Τσίπρας είναι πλέον ένας κανονικός θνητός, κανένας άγιος και κανένας διάβολος. Το μεγάλο του προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει συρρικνωθεί.

Ταυτόχρονα το δημοσίευμα αναφέρεται στην άνοδο της ΝΔ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και σημειώνει πως αναμένεται μία μάχη στήθος με στήθος.  Το μεγάλο αδύναμο σημείο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ότι υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Το πρόβλημά του είναι πολύ περισσότερο ότι δεν ακολουθεί καμία σαφή γραμμή. Την μια ημέρα υπόσχεται να διαπραγματευθεί εκ νέου τμηματικά το πρόγραμμα και την επομένη λέει ότι θα το ακολουθήσει κατά γράμμα».


σχετικα αρθρα