Με τριπλή στόχευση θα καθίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απόψε απέναντι στους άλλους έξι πολιτικούς αρχηγούς για την τηλεμαχία που θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 3 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει, πρώτα από όλα, να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι η ΝΔ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που είναι υπεύθυνο και εγγυάται τη σταθερότητα μόλις κλείσουν οι κάλπες. 

Στο πλαίσιο αυτό κεντρικό σύνθημα του προέδρου της ΝΔ απόψε, είναι η φράση «λέμε μόνο την αλήθεια». Δεύτερος στόχος του, είναι να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα σε θέση απολογούμενου για μια σειρά καταστροφικών πολιτικών που κατεδάφισαν τη χώρα το τελευταίο επτάμηνο. Τρίτον σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, να αποδείξει ότι η ψήφος σε κόμματα διαμαρτυρίας, όπως οι ΑΝΕΛ, η Λαϊκή Ενότητα, ο Λεβέντης κλπ, είναι ψήφος χαμένη.

Υπό τη λογική αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

Συναίνεση και συνεργασίες για Εθνική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

«Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός και η Ελλάδα θα σταματήσει να πηγαίνει πίσω-μπρος και να βγει επιτέλους από το αδιέξοδο», αναμένεται να πει. Μάλιστα η πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε από τη Συγγρού, ισχύει είτε η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε εθνική κυβέρνηση, καθώς αυτός έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και γνωρίζει όλες τις δεσμεύσεις, κρυφές και μη.

Διεύρυνση της ατζέντας: εκτός από οικονομία, μεταναστευτικό, παιδεία, και αγροτικό θα μπουν στο τραπέζι

Σε όλα τα πεδία αυτά η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν καταστροφική, αναμένεται να πει ο κ. Μεϊμαράκης: χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεταναστευτικό, με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. «Αποδεικνύει άγνοια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που τον καθιστά επικίνδυνο», θα τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ που θα αναφερθεί και στην παιδεία, με το 23% και τα κενά στους εκπαιδευτικούς, να πλήττουν κυρίως τις οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Προτεραιότητες της ΝΔ, αμέσως μετά τις 20 Σεπτεμβρίου

  • Σύσταση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης: θα αναλαμβάνει δράση όποτε γίνεται αξιολόγηση.
  • Δημιουργία Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την αναδιάρθρωση χρέους, που θα πάει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για να τους πείσει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ότι είχε συμφωνήσει η ΝΔ το 2012, αν και εκφράζονται ήδη φόβοι ότι λόγω της καταστρεπτικής πολιτικής Τσίρπα, το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
  • Σφιχτός προϋπολογισμός: επιτυγχάνονται οι στόχοι, η Ελλάδα πάλι ισχυρή και πάει ξανά στους εταίρους με δικές της προτάσεις.


Κατεστημένο και παλιό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που κυβέρνησε με ΑΝΕΛ

Χρέωσαν τους πολίτες 90 δις ευρώ. Δοκιμάστηκαν, είναι το παλιό, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μεϊμαράκης. «Κουβαλάνε ιδεοληψίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να έχει εσωτερικά προβλήματα, η πολιτική τους θα οδηγήσει ξανά σε κάλπες σε 6 μήνες» θα επισημάνει ο πρόεδρος της ΝΔ.