Πυρά κατά της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.

Παρουσιάζοντας  παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα σημείωσε χαρακτηριστικά: 

Δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη λιποταξία των συντρόφων μου.

Ο κ. Αποστόλου λίγο πριν ένιωσε μια έκπληξη, όταν την ώρα της παρουσίασης του ψηφοδελτίου βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, που τώρα είναι επικεφαλής στη λίστα της Λαϊκής Ενότητας στην περιοχή, ο οποίος χαιρέτισε τους πρώην συντρόφους του και τους ευχήθηκε «καλό αγώνα».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ενεργούς τους δεσμούς του με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και έδωσε μεγάλη έμφαση στα αγροτικά θέματα και στις προβλέψεις του μνημονίου για το αγροτικό εισόδημα, εκτιμώντας ότι ορισμένα από τα μέτρα θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα με βάση τις επεξεργασίες που έχουν γίνει.

«Δεν πήγαν τα νομοσχέδια στη Βουλή γιατί από τη δική μας πλευρά είπαμε ότι θα πρέπει να δούμε πώς όλες αυτές τις επιπτώσεις θα τις κάνουμε όσο γίνεται πιο ήπιες» είπε ο κ. Αποστόλου και συνέχισε: 

Τον Οκτώβρη που θα συζητηθεί το δημοσιονομικό κομμάτι, εμείς έχουμε δεσμευτεί να έχουμε επεξεργαστεί εναλλακτικές προτάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για ισοδύναμα ή αντισταθμιστικά μετρά ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

«Με τις προτάσεις μας και τις συζητήσεις μας θέλουμε να αποφύγουμε τις επιβαρύνσεις στον αγροτικό χώρο ή τέλος πάντων να τις ωθήσουμε προς τα μπρος για να μπορέσει αυτός ο χώρος να τα καλύψει με άλλου είδους δραστηριότητες» συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλά από τα μέτρα θα μετακινηθούν στα επόμενα χρόνια.