Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ξεσπάσει, λίγες ώρες πριν από το ντιμπέιτ, με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

«Να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο για την υπόθεση των υποβρυχίων ή να να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα» κάλεσε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον πρόεδρο της ΝΔ.

Απάντηση στα όσα είπε ο κ. Καμμένος έδωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Ο κ. Καμμένος επανέρχεται σε ένα ζήτημα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται σε πανικό» σημειώνει η ΝΔ και συνεχίζει: 

Ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά την εισαγγελική έρευνα, αλλά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Σχετικά με την καταβολή πληρωμής που επικαλείται, τον προτρέπουμε να διαβάσει τη σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ενημερωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών που έκανε καταβολές αρμοδίως, βάσει των σχετικών νόμιμων παραστατικών.

Η ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού του κ. Παπαντωνίου, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος διαχειριζόταν το φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε Υπουργού και ο οποίος μια μέρα πριν την παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης, δια περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ». 

«Ο κ. Αποστολάκης οφείλει να ενημερώσει και δημοσίως τον ελληνικό λαό για τη νομιμότητα της τότε σύμβασης και των πληρωμών της, καθώς είχε ασχοληθεί με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου Ωκεανός το οποίο και θα παραλάβει» αναφέρει η Συγγρού και καταλήγει:

Ως γνωστόν κατά την περίοδο της θητείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ΥΠΕΘΑ (2006 – 2009) σχετικά με την αγορά των υποβρυχίων δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή.

Λι΄γες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση των ΑΝΕΛ. «Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης, αντί να χρησιμοποιεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απολογούμενος με δελτία τύπου στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οφείλει να απολογηθεί στους έξι ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι με εισαγγελικό πόρισμα και δικογραφία 4.000 σελίδων αποδίδουν αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του για καταβολή ποσού 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική HDV για το υποβρύχιο "Ωκεανός", που έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί» τονίστηκε.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ακόμα τον κ. Μεϊμαράκη να προσκομίσει το έγγραφο που ο ίδιος επικαλέστηκε προχθές στην εκπομπή "Στον ενικό", στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη: "ο εισαγγελέας λέει ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος μου"» σημειώσαν οι ΑΝΕΛ και κατέληξαν: 

Επίσης, αναμένουμε από τον κ. Μεϊμαράκη να κατονομάσει δημόσια τις ποινικές δικογραφίες που δήθεν εκκρεμούν εις βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, όπως ψευδώς ανέφερε.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στη συνέχεια: «Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Καμμένος, ενώ διετέλεσε υπουργός το 2009 στην ίδια κυβέρνηση, δεν έκανε ποτέ αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, εδώ και έξι χρόνια. Δεν έκανε καμία αναφορά από τον Ιανουάριο έως σήμερα ως καθ’ ύλην Υπουργός Άμυνας. Τώρα που πάμε για εκλογές και τα ποσοστά του καταρρέουν, πανικοβλημένος, δυστυχώς κατρακυλά και ο ίδιος μέσα στη λάσπη, σπιλώνοντας τους πάντες».

Και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας γιατί καλύπτει τον κυβερνητικό του εταίρο στα λασποκαμώματά του; Ο πρώην υπασπιστής ΓΕΝ του κ. Παπαντωνίου και σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ θα απαντήσει ή όχι; Εμείς δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν θα παρακολουθήσουμε στον κατήφορό του τον κ. Καμμένο».