current views are: 4

9 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:34

Μεϊμαράκης: Θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας – Πληρώσαμε ακριβά τη διαμαρτυρία

«Ζητούμε ψήφο για να ολοκληρώσουμε τα όσα υποσχεθήκαμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Δημοσίευση 18:34’
αρθρο-newpost

«Ζητούμε ψήφο για να ολοκληρώσουμε τα όσα υποσχεθήκαμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Ζητούμε ψήφο για να ολοκληρώσουμε τα όσα υποσχεθήκαμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Είπαμε πολλά το 2012, πολλά όμως από αυτά πράξαμε. Η ΝΔ δεν είχε αυτοδυναμία, προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά» είπε, ερωτηθείς για τις υποσχέσεις του κόμματός του. 

«Τον Γενάρη του 2015 η οικονομία ήταν πολύ καλύτερη από ότι τώρα, μειώσαμε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ΦΠΑ στην εστίαση. Αν είχαμε τετραετία και δεν είχε διακοπεί βιαίως από τον κ. Τσίπρα θα είχαμε ολοκληρώσει το έργο μας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε δουλειές. Ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις. Γι’ αυτό σας λέμε να ψηφίσετε ΝΔ για να φέρουμε επενδύσεις» σημείωσε.

«Δεν έχουμε δώσει υποσχέσεις όπως ο κ. Τσίπρας να σκίσουμε το μνημόνιο. Έχουμε δεσμευθεί ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε » πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η ΝΔ να συνεργαστεί και πάλι με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ ζητά κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που να μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της.

«Θα σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας»

Σε ερώτηση σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ για το Ασφαλιστικό απάντησε:

Τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι το μόνο νέο που έφερε αυτούς τους 7 μήνες. Θέλει να μας πείσει ότι ανάλογα το πόσο χρόνο διαπραγματεύθηκε ήταν και το αποτέλεσμα. Μία συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα. 

Όπως είπε το νέο μνημόνιο είναι πολύ επώδυνο και τόνισε πως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν ο κ. Τσίπρας έφερνε τη συμφωνία νωρίτερα. 

Και συνέχισε, λέγοντας, ότι «δεν είμαι εδώ για να δώσω υποσχέσεις και δεν πρόκειται να το κάνω. Για να προχωρήσουμε στο Ασφαλιστικό χρειάζονται επενδύσεις, λύσεις για την αδήλωτη και μαύρη εργασία, όπως και στο δημογραφικόΕπειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ανοίγοντας τις δουλειές, με τις εισφορές, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έπειτα από δύο χρόνια».

Και πρόσθεσε ότι «αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναλάβω, να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν θέλει ούτε να με δει».

«Αναθεώρηση Συντάγματος για να υπάρξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Για το εάν είναι σημαντικό να γίνει επανάσταση στην Παιδεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε:

Εμείς θέλουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος για μη κρατικά πανεπιστήμια. Να μην πηγαίνουν τα παιδιά, λόγω των ιδεοληψιών της Αριστεράς, στο εξωτερικό και με τα έξοδα να επιδοτούν εκεί την οικονομία.

«Τους χωρίζει και τους ξεχωρίζει ο νόμος Μπαλτά. Τα πειραματικά σχολεία τα καταργεί. Εμείς όμως θέλουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε νομό. Ό,τι ιδιωτικό ακούει το μισεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να το φορολογήσει. Εάν δεν συνδεθούν τα πτυχία με την αγορά εργασίας θα παράγουμε στρατιές θυμωμένων ανέργων».

Ερωτηθείς για τα κενά στα σχολεία και τις αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία είπε ότι «από το 2012 έως το 2013 μειώσαμε τις αποσπάσεις στα πολιτικά γραφεία. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν πληρωθούν όπως πρέπει και τα σχολεία δεν στελεχωθούν επαρκώς τότε γι’ αυτά (σ.σ. τα σχολεία) δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός».

Για το μεταναστευτικό

Απαντώντας σε ερώτηση για απόψεις βουλευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι οι «επίσημες θέσεις των κομμάτων εκφράζονται από τους προέδρους τους και τους εκπροσώπους τους. Οι θέσεις παράγονται από κεντρικό προγραμματισμό και από τα συλλογικά όργανα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το κόμμα «διαφωνεί με τις τοποθετήσεις τους, αλλά οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να ακούγονται».

«Το μεταναστευτικό δεν είναι καινούργιο πρόβλημα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε «δεν είδαμε εμείς τέτοια ευαισθησία όταν λέγαμε πως η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Τουρκία είναι τραγική καθώς περίμεναν να περάσουν απέναντι 2 εκατ άνθρωποι, όταν λέγαμε ότι η Συρία καταρρέει, όταν λέγαμε πως πρέπει να διαχωρίσουμε τους μετανάστες από τους πρόσφυγες».

«Με έκπληξη άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» συνέχισε. 

Ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας γιατί δεν έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα της ΝΔ για το μεταναστευτικό, σημείωσε πως οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές για το θέμα. «Είναι αυξημένη η καχυποψία των πολιτών και  τα κόμματα θα πρέπει να μην επισκέπτονται υποκριτικά τα νησιά και να έχουν απόψεις – θέσεις για αυτό το ζήτημα για αρκετό καιρό». 

Για την εξωτερική πολιτική

Απαντώντας σε ερώτημα για τις χθεσινές καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «το ζήτημα έχει απαντηθεί, έχει διενεργηθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία και έχει καταλήξει σε πόρισμα». 

«Ο απερχόμενος πρωθυπουργός όμως δεν μας είπε τίποτα για τα θαλάσσια σύνορα, και καλό θα είναι να μάθει να τα φυλάει. Για την εξωτερική πολιτική, θα πω πως άφησε τη χώρα χωρίς κανέναν σύμμαχο. Και για το χρέος, η χώρα φορτώθηκε 300 δισ τα τελευταία 40 χρόνια και περίπου 90 μέσα σε ένα εξάμηνο. Ας κάνει τους υπολογισμούς του», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρώτος είναι πολύ πιθανό να μην κάνει τίποτα και να πηγαίνουμε συνέχεια σε εκλογές. Εγώ του λέω για το καλό της χώρας να προχωρήσει, να υπάρξει ένα μινίμουμ συνεννόησης» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης

Μόνο με συνεργασίες μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Δεν θέλει ο κ. Τσίπρας; Τι να κάνουμε, θα κρίνουν οι πολίτες. Τσίπρας ίσον μόνιμες εκλογές, αστάθεια, αβεβαιότητα. Με 153 βουλευτές, δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα που θέλει. Είμαι έτοιμος να πάω να τα βρούμε αύριο στην Κουμουνδούρου. Έχεις χρόνο αύριο να τα πούμε κ. Τσίπρα; Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε; Τον καλώ να τα πούμε για το καλό της χώρας, είπε χαρακτηριστικά.

«Πληρώσαμε ακριβά τη διαμαρτυρία και την αποχή που έφερε ΣΥΡΙΖΑ»

«Ζητώ από τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να έχουν σκεφτεί και να καταλάβουν ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά τη διαμαρτυρία και την αποχή. Έτσι άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» είπε στην τελευταία του δήλωση.

«Τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς. Εμείς είμαστε η παράταξη που μπορεί να συνδέσει» πρόσθεσε. «Γνωρίζω τα προβλήματα και την οικονομία. Ξέρω πόσο πονάει ο Έλληνας. Αντί να βελτιώνει τα εισοδήματά του τα είδε να μειώνονται. Ποιος θα δώσει δουλειά; Για να φτάσουμε στα εισοδήματα του 2009 χρειαζόμαστε 100 δισ. ευρώ επενδύσεις» τόνισε.

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging


σχετικα αρθρα