Το μνημόνιο είναι ο τρόμος και όχι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δήλωσε στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που σημείωσε πως «χρειάζεται μία επανάσταση στην παιδεία και την υγεία». Παράλληλα σημείωσε πως μετά από κάθε εκλογική μάχη, αυξάνονται τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο.  

«Δεν είναι το καλύτερο πράγμα να τρομοκρατούμε, ειδικά για ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί καθόλου στην ελληνική κοινωνία, με ευθύνη του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου αλλά και των ελληνικών ΜΜΕ», είπε απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη και συνέχισε: 

Όλα τα μνημόνια είναι καταστρεπτικά για τη χώρα και οδηγούν στον όλεθρο. Δεν υπάρχει καλό ή κακό, αριστερό ή δεξιό μνημόνιο. Η επιλογή του εθνικού νομίσματος δεν είναι καταστρεπτική, εθνικό νόμισμα έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ και ευημερούν. Το εθνικό νόμισμα θα ενισχύσει την παραγωγή, τις εξαγωγές, θα αποδυναμώσει τις εισαγωγές και θα ενισχύσει την απασχόληση, ενώ θα δώσει τη ρευστότητα που χρειάζεται η οικονομία. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά για τη δημόσια διοίκηση, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, σημείωσε πως «θέλουμε ένα κράτος που να υπηρετεί τον πολίτη, τον λαό και την ανάπτυξη». 

«Αγωνιζόμαστε για τον εκδημοκρατισμό του κράτους, την αναβάθμισή του» είπε ο κ. Λαφαζάνης, που επεσήμανε πως «θέλουμε ένα κράτος που δεν θα είναι κομματικό φέουδο, αλωμένο από τα μεγάλα συμφέροντα» και συνέχισε: 

Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να συντελεστούν σε συνθήκες μνημονίου, σε συνθήκες καταλήστευσης του λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι αν φύγουμε από τα μνημόνια και μία προοδευτική πολιτική η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. 

«Χρειαζόμαστε επανάσταση στην Παιδεία και την Υγεία»

Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ για την Παιδεία και την Υγεία, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε επανάσταση στην Παιδεία και την Υγεία. Αλλά "επανάσταση", δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η Παιδεία χρειάζεται περισσότερα κονδύλια, και εκδημοκρατισμό, καθώς χτυπήθηκε πολύ από τα μνημόνια. Το ίδιο και η Υγεία». 

«Εάν θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε την Υγεία και την Παιδεία πρέπει να γλιτώσουμε από τη μνημονιακή θηλιά και να δημιουργήσουμε έναν  προϋπολογισμό που θα στηρίζει τις κοινωνικές δαπάνες. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα προοδευτικό πρόγραμμα και αποχώρηση από την ευρωζώνη, για να βρούμε την απαραίτητη ρευστότητα. 

«Το ρίσκο για τη χώρα είναι το μνημόνιο» διαμήνυσε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: 

Δεν είναι διέξοδος το μνημόνιο, είναι η καταστροφή της χώρας. Για αυτό λέμε πως χρειάζεται εναλλακτική λύση, πέρα και έξω από τα μνημόνια, εάν χρειαστεί και από την ευρωζώνη. 

«Τραγωδία το προσφυγικό, υπεύθυνη η Ευρώπη»

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με τα φαινόμενα στα ελληνικά νησιά απάντησε ότι «είδα μια ανείπωτη τραγωδία στη Μυτιλήνη. Είδα την κτηνωδία που ζουν. Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη και εξαιτίας για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, του οποίους υποστήριξαν και οι υποτελείς κυβερνήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλα κονδύλια».

«Η Ελλάδα είναι πύλη. Μαζί με τα μνημόνια έχουμε με το προσφυγικό» σημείωσε, τονίζοντας το γεγονός ότι εξαιτίας της κρίσης φεύγουν πολλοί Έλληνες από τη χώρα μας.

«Τι γίνονται τα βήματα για τον αγωγό;»

Σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη για τον αγωγό Turkish Stream είπε:

Δεν καταλαβαίνω γιατί αν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί από μία τρίτη χώρα είναι κακό πράγμα. Όταμ παίρνουμε χρήματα με αντάλλαγμα μνημόνια και υποδούλωση από το ευρωπαϊκό κατεστημένο είναι καλά; Δεν βλέπω τίποτε το μεμπτό να έχουμε πολύπλευρες σχέσεις και κάτω από συμφέροντες όρους να δανειοδοτηθούμε.

Κκαι πρόσθεσε ότι «εδώ υπάρχει ένα πελώριο θέμα, μία διακρατική συμφωνία. Αφορά έναν αγωγό φυσικού αερίου. Απαιτεί συγκεκριμένα βήματα, Τι γίνονται αυτά τα βήματα; Προχωρούν ή ο αγωγός παραπέμπεται στις καλένδες;».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «βεβαίως θα μπρορούσε να υπάρξει προκαταβολή αν η Ελλάδα αρχίσει να υλοποιεί το έργο με μία κοινοπραξία».

«Πέντε κόμματα με πρόγραμμα το Μνημόνιο»

«Θα υπάρξει και δεύτερο σποτ που θα δείξει πώς διέπραξα τη ληστεία στο Νομισματοκοπείο» είπε προσθέτοντας ότι «ζούμε μια φαρσοκωμωδία σε αυτή τη χώρα», σχολιάζοντας ερώτηση για το πώς θα ήταν η χώρα στη δραχμή.

Και τόνισε:

Μετά από κάθε εκλογική μάχη αυξάνονται τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο. Πέντε κόμματα εδώ έχουν κοινό πρόγραμμα το τρίτο μνημόνιο. Όταν μπαίνει κανείς στο μνημονιακό σωλήνα βγαίνει ομογενοποιημένος. Εγώ βλέπω μετεκλογικά συγκυβέρνηση των πέντε κομμάτων ή όσων μπουν στη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε ότι «η εναλλακτική είναι ένα εθνικό νόμισμα. Δε γίνεται ένα ριζοσπαστικο πρόγραμμα εντός Ευρωζώνης».

«Αντί να κοιτάμε τη χώρα κοιτάμε την Ευρωζώνη»

«Θα διαβάσω κάτι που είπε ο Αλέξης ο Τσίπρας στη Βουλή στις 5 Ιουνίου. "Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο". Το υπέγραψε και κατηγορούμαστε εμείς που είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας» είπε και τόνισε

Αφού άλλαξε σελίδα ο Αλέξης Τσίπρας στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε τον κ. Μεϊμαράκη στο Bloomberg να λέει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί είναι εγγυητής της ενότητας της Ευρωζώνης.  Και τώρα ψάχνουμε τον καλύτερο εγγυητή της ενιαίας Ευρωζώνης που βλάπτει την Ελλάδα και την Ευρώπη όλη. Λέμε όχι στη λιτότητα των μνημονίων όχι στο ξεπούλημα της χώρας όχι στην υποτέλεια.

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging