Σήμερα από ποτέ άλλοτε επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010 για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο ντιμπέιτ ενώ ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να είναι το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη στη Βουλή.

Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο για την οικονομία, θα το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας

«Έχουμε εμπειρία, γνώση, έχουμε διαπραγματευτεί σκληρά και ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Έπειτα από τους 7 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος γνωρίζει, μπορεί να συγκρίνει» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην ενότητα για την οικονομία.

«Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο για την οικονομία, θα το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να διώξουμε στο μέλλον τις υποχρεώσεις, να μην έχουμε τόκους και να φέρουμε την ανάπτυξη» είπε και πρόσθεσε:

Έχουμε κατασυκοφαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατριωτικό σημείωσε η κυρία Γεννηματά ερωτηθείς αν δεν έκλεισε το ΠΑΣΟΚ την διαπραγμάτευση για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος.

Χρειάζεται διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων

«Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να συζητήσουμε.Το πόρισμα είναι στον εισαγγελέα και κάνει τις απαραίτητες ανακρίσεις. Μακάρι και τα άλλα κόμματα να προχωρούσαν σε έλεγχο των οικονομικών τους. Χρειάζεται διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων», εξήγησε η κυρία Γεννηματά,  ερωτηθείς για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα κόμματα έχουν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αυτό δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Τον λαό τον αφορά να υπάρχουν γενικοί γραμματείς που δεν θα αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις, επεσήμανε.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε νοικοκυρέψει το σπίτι μας και δεν χρωστάμε χρήματα σε κανέναν και έτσι κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια.

Με υπευθυνότητα απέναντι στην υγεία

Στο ερώτημα φθηνότερο φάρμακο για τους πολίτες ή εθνική βιομηχανία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «Το θέμα είναι το κόστος για το φάρμακο». 

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Εκτοξεύτηκε η δαπάνη για το φάρμακο και κατέρρευσε το σύστημα υγείας. Εμείς μειώσαμε στο μισό τη δαπάνη και πρέπει να προχωρήσουμε  προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Να δράσουμε για το μεταναστευτικό

Πρέπει να δράσουμε ως χώρα στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά τονίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αδράνησε.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι πρέπει να γυρίσουν πίσω. Η κατάσταση είναι δραματική.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η πολιτική του κόμματος για το εν λόγω ζήτημα εστιάζει στον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ριζική αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. στο θέμα.

Το τρενάκι του τρόμου Τσίπρα - Καμμένου οδήγησε τη χώρα σε απομόνωση

«Σήμερα επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ το 2010, ότι ο μόνος δρόμος ήταν η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Αυτό τον αγώνα ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ μόνο του και λοιδορούμενο» σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «το τρενάκι του τρόμου Τσίπρα - Καμμένου οδήγησε τη χώρα σε απομόνωση και σε περιορισμό των συμμάχων μας». «Το γεωπολιτικό χαρτί δεν το έπαιξε ο κ. Τσίπρας, αλλά πήγα στους Ευρωπαίους και ζήτησα στήριξη» ανέφερε. 

Ερωτηθείσα αν σε μια κυβέρνηση θα πρότεινε τον Γιώργο Παπανδρέου ως Υπουργό Εξωτερικών απάντησε:

Ο κ. Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο ως πρωθυπουργός. Είναι αντιδεοντολογικό να μιλάμε για για θέσεις και αξιώματα, και μάλιστα ερήμην, όταν ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι δεν τον αφορούν.

Ούτε ως λαθρεπιβάτης ο κ. Τσίπρας στην Κεντροαριστερά

«Είναι εθνική ανάγκη η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Θα την πετύχουμε μετους χιλιάδες ανθρώπους που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας» είπε η κυρία Γεννηματά, ενώ ερωτηθείσα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμμετάσχει είπε:

Ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Τσίπρας. Ούτε θέλει ούτε μπορεί. 

Παράλληλα πρόσθεσε «σε όσους πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια τους καλώ να γυρίσουν στο σπίτι τους το ΠΑΣΟΚ. θα παραμείνει στο κοινό μας σπίτι».

Έχουμε υποχρέωση στον ελληνικό λαό να συνεννοηθούμε

 Η ελληνική οικογένεια έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης σημείωσε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:

Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, εκεί συναντώνται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως τη δική μας οικογένεια. Σας καλώ να δεσμευτούμε ότι θα εξασφαλίσουμε μετά τις εκλογές μια σταθερή, αποτελεσματική κυβέρνηση. Σας καλώ να δεσμευτούμε όλοι χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.Πρέπει να καταργήσουμε το μπόνους των 50 εδρών. Ζητάμε την στήριξη του ελληνικού λαού για να γίνουμε η τρίτη δύναμη, ο καταλύτης κατέληξε.

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging