current views are: 3

9 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:48

Καμμένος: Δεν είμαστε ευτυχείς για τη συμφωνία – Θα πολεμήσουμε για αλλαγές

Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στους οποίους πιστεύουν, και θα πολεμήσουν για να αλλάξουν αυτούς με τους οποίους διαφωνούν, επεσήμανε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Παιδείας και μεταναστευτικού, λέγοντας ωστόσο πως με τον κ. Τσίπρα συνεργάστηκαν άψογα. 

Δημοσίευση 18:48’
αρθρο-newpost

Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στους οποίους πιστεύουν, και θα πολεμήσουν για να αλλάξουν αυτούς με τους οποίους διαφωνούν, επεσήμανε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Παιδείας και μεταναστευτικού, λέγοντας ωστόσο πως με τον κ. Τσίπρα συνεργάστηκαν άψογα. 

Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στους οποίους πιστεύουν, και θα πολεμήσουν για να αλλάξουν αυτούς με τους οποίους διαφωνούν, επεσήμανε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα παιδείας και μεταναστευτικού, λέγοντας ωστόσο πως με τον κ. Τσίπρα συνεργάστηκαν άψογα. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά στον πρώτο γύρο του ντιμπέιτ ο κ. Καμμένος τόνισε πως η βαριά φορολόγηση είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη και σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι όσο μικρότερη είναι η φορολόγηση, τόσο περισσότερα θα είναι τα έσοδα για την οικονομία».

Σε αυτό το σημείο έφερε ως παράδειγμα την αξιοποίηση  παλιών στρατοπέδων στην οποία προχώρησε ως υπουργός Άμυνας, λέγοντας πως «εκεί πρέπει να υπάρχουν μηδενικοί φορολογικοί συντελεστές, ώστε να γίνουν επενδύσεις και να γυρίσουν τα λεφτά από τα σεντούκια και το εξωτερικό». 

«Εάν είμαστε ξανά στην κυβέρνηση θα προτείνουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα», συνέχισε και εξέφρασε στην αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Καλό θα ήταν να γίνουν φορολογικές ζώνες στα νησιά», τόνισε. 

Με αυτοκριτική διάθεση, ο κ. Καμμένος τόνισε πως η μεγαλύτερη «αποτυχία μας ήταν που δεν καταφέραμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και που δεν μπορέσαμε να δώσουμε στους στρατιωτικούς τα χρωστούμενα βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

«Θα ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς με τους οποίους συμφωνούμε»

Απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν είχε απώλειες κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή. «Ήταν μία πολύ δύσκολη επιλογή η συμφωνία, αλλά εκείνη την ώρα έπρεπε να διαλέξουμε εάν θα πυροβολήσουμε τα πόδια μας ή τη χώρα».

«Η επιλογή ήταν να στηρίξαμε μία συμφωνία που κατάφερνε ορισμένα πράγματα, όπως οι επενδύσεις, όπως οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και η επιστροφή στο εθνικό δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφθορά, λέγοντας πως «πρέπει να χτίσουμε ξανά δημόσια διοίκηση, για αυτό επέλεξα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μία κοπέλα που χτύπησε τη μικρή διαφθορά».

Παράλληλα επεσήμανε πως «θα ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους που πιστεύουμε και θα παλέψουμε να αλλάξουμε τους νόμους με τους οποίους διαφωνούμε». 

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Ο κ. Καμμένος κράτησε ωστόσο αποστάσεις από τις επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης στην Παιδεία. Απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «διαφωνήσαμε σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Παιδεία, ειδικά για τους αιώνιους φοιτητές. Στο θέμα της αριστείας πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχουν πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην παιδεία και να επενδύει σε έρευνα και τεχνολογία».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο μέτρο την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι θα βρούμε ισοδύναμα για την αντικατάστασή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό, και απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως εάν είχε δικαίωμα βέτο στην κυβέρνηση, θα το ασκούσε στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. «Διαφωνήσαμε στο νομοσχέδιο και καταψηφίσαμε» είπε και τόνισε πως στο θέμα του μεταναστευτικού η απερχόμενη κυβέρνηση έδρασε «όπως έπρεπε». 

«Εμείς όταν μιλούσαμε για κατάργηση του “Δουβλίνου” μας λοιδορούσαν, ενώ τώρα ανακοινώνει την κατάργησή του και η Άνγκελα Μέρκελ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος ζήτησε πως «η Λέσβος και η Κως πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να μπουν και άλλα πλοία για να γίνεται εκεί η κατάργηση των προσφύγων». 

Είπε ακόμα πως «η ΕΕ μας απειλούσε με τους πρόσφυγες, εάν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία. Εάν δεν υπογράφαμε, το χαρτάκι που λαμβάνουν οι πρόσφυγες για να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ δεν θα το έπαιρναν και θα έμεναν εγκλωβισμένοι εδώ».

Πυρά κατά Μεϊμαράκη για τα εξοπλιστικά

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τα μισθολογικά των ένστολων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε πως η πρώτη του απόφαση ως υπουργός Άμυνας ήταν αν δοθεί το επίδομα παραμεθορίου και η δεύτερη, η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση των περικοπών των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. 

Σε αυτό το σημείο, έστρεψε τα πυρά του κατά του προέδρου της ΝΔ και της απάντησης που έδωσε για τα εξοπλιστικά, λέγοντα πως «ο κ. Μεϊμαράκης, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Η εξεταστική στη Βουλή και που αναφέρεται στην απάντησή του στον κ. Γιομπαζολιά, αφορά διαφορετική υπόθεση από αυτόν που αναφέρομαι εγώ». 

Κλιμακώνοντας τα πυρά του, ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, «επιτέθηκε πριν από λίγες ώρες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επειδή ήταν υπασπιστής άλλου υπουργού. Αυτές οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανερχόμενος στο ζήτημα των ισοδύναμων για την απόδοση των μισθών στα σώματα ασφαλείας, τόνισε πως «σκεφτόμαστε να δώσουμε στους στρατιωτικούς κατοικίες που δημιουργούνται από τα Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων». 

«Κάνουμε την εθνική συμβίωση πράξη»

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε απαντώντας σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, «αποδείξαμε πως την εθνική συμβίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Είμαστε κόμμα κεντροδεξιό, αλλά συνεργαστήκαμε άριστα με τον κ. Τσίπρα. Είμαστε ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς, που δεν συμμετείχε στις λίστες Λαγκάρντ, στο σκάνδαλο της Siemens, δεν είχαμε στις τάξεις μας τον Παπασταύρου». 

«Όσοι συμμετείχαν σε αυτά τα σκάνδαλα είναι ζωντανοί στο ΠΑΣΟΚ», είπε και απέκλεισε τον ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση εάν το κόμμα «δεν απαλλαγεί από τα βαρίδια του». Για τον κ. Θεοδωράκη, υπογράμμισε ότι «δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του, αλλά ας μας απαντήσει τι λέει το Ποτάμι για τα εθνικά θέματα, για τα Σκόπια και για τη Θράκη». 

«Συμφωνία για το αύριο»

Στην τελική δήλωσή του, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι «οι ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τα μνημόνια. Είναι ένα κίνημα που στήριξε κυβέρνηση της Αριστεράς αν και προέρχεται ναι μεν από την Κεντροδεξιά, αλλά όχι από εκείνους που είναι στις δικογραφίες  της Siemens, της Λίστας Λαγκάρντ».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν διαγράψαμε εμείς δάνεια από την Αγροτική όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ν​Δ, δεν διαγράψαμε δάνεια σε κανάλια. Τα χρήματα αυτά (της ΑΤΕ) είναι τα διπλάσια από αυτά που θα έπρεπε να δοθούν από το ΣτΕ στους στρατιωτικούς. Βρεθήκαμε προ μιάς συμφωνίας που υπογράψαμε για να μην οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή. Δεν είμαστε ευτυχείς που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία. Πήραμε όμως πίσω το αγγλικό δίκαιο. Μία συμφωνία που μπορεί να φέρει την ελπίδα, το αύριο τα 35 δισ. του κ. Γιουνκέρ».

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging


σχετικα αρθρα