current views are: 5

9 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:40

Ντιμπέιτ: Οι απαντήσεις των αρχηγών για οικονομία, κοινωνία, μεταναστευτικό

Για την οικονομία, τις υποσχέσεις που αθέτησαν και τις θέσεις των κομμάτων για τη δημόσια διοίκηση και το κράτος ρωτήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δημοσίευση 19:40’
αρθρο-newpost

Για την οικονομία, τις υποσχέσεις που αθέτησαν και τις θέσεις των κομμάτων για τη δημόσια διοίκηση και το κράτος ρωτήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Για την οικονομία, τις υποσχέσεις που αθέτησαν και τις θέσεις των κομμάτων για τη δημόσια διοίκηση και το κράτος ρωτήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα ντιμπέιτ χαμηλού ενδιαφέροντος, παρά την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών. Οι επικεφαλής των κομμάτων επιχείρησαν να κερδίσουν σε σημεία και να αναδείξουν τα διλήμματα των εκλογών, ενώ δεν έλειψαν οι κόντρες. 

Τσίπρας: Υπήρξαν λάθη και υπερβολές

«Όλοι γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους επτά μήνες έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με ασύμμετρες δυνάμεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε λάθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε ωστόσο ότι ο αγώνας συνεχίζεται. 

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση τετραετίας για να ολοκληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό είπε «ζητούμε ψήφο για να ολοκληρώσουμε τα όσα υποσχεθήκαμε», σημειώνοντας ότι η ΝΔ είπε πολλά το 2012, «πολλά όμως από αυτά πράξαμε». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε «τον Γενάρη του 2015 η οικονομία ήταν πολύ καλύτερη από ότι τώρα, μειώσαμε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ΦΠΑ στην εστίαση». «Αν είχαμε τετραετία και δεν είχε διακοπεί βιαίως από τον κ. Τσίπρα θα είχαμε ολοκληρώσει το έργο μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θεοδωράκης: Να υπάρχει αξιολόγηση στο δημόσιο

«Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Πήραμε την πατριωτική απόφαση να ψηφίσουμε την πρόταση του κ. Τσίπρα. Οι μεγάλοι χαμένοι των μνημονίων είναι οι άνεργοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς σχετικά στο ντιμπέιτ στην ενότητα οικονομία. 

Λαφαζάνης: Δεν είναι όλεθρος το εθνικό νόμισμα, αλλά το μνηνόνιο

Το μνημόνιο είναι ο τρόμος και όχι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δήλωσε στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Δεν είναι το καλύτερο πράγμα να τρομοκρατούμε, ειδικά για ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί καθόλου στην ελληνική κοινωνία, με ευθύνη του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου αλλά και των ελληνικών ΜΜΕ», είπε.

Κουτσούμπας: ΚΚΕ και ΛΑΕ είναι η μέρα με τη νύχτα

Ερωτηθείς γιατί οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι καλύτερες από αυτές της Λαϊκής Ενότητας ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε ότι είναι «η μέρα με τη νύχτα».

Τόνισε ότι είναι «διαφορετικό να πάρει την εξουσία ο λαός και από εκεί να αποδεσμευθεί από την Ε.Ε.» από το να πας μέσω «του καπιταλιστικού δρόμου, με τα μονοπώλια κυρίααρχα να φύγεις μόνο από το νόμισμα. Αυτό θα σημαίνει νέα μέτρα από τους εργαζόμενους».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «η άλλη πρόταση, όπως της ΛΑΕ και άλλων ευρωσκεπτικιστών δεν οδηγεί σε διέξοδο θα επιβάλει νέα σκληρά μέτρα».

Καμμένος: Θα αλλάξουμε τους εφαρμοστικούς νόμους που δεν πιστεύουμε

«Πιστεύουμε στη ανοιχτή οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στο ντιμπέιτ, ενώ επεσήμανε οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στους οποίους πιστεύουν, και θα πολεμήσουν για να αλλάξουν αυτούς με τους οποίους διαφωνούν.

«Εάν είμαστε ξανά στην κυβέρνηση θα προτείνουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα», συνέχισε και εξέφρασε στην αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Καλό θα ήταν να γίνουν φορολογικές ζώνες στα νησιά», τόνισε. 

Γεννηματά: Χρυσό βατόμουρο οικονομίας στον Τσίπρα

«Έχουμε εμπειρία, γνώση, έχουμε διαπραγματευτεί σκληρά και ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Έπειτα από τους 7 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος γνωρίζει, μπορεί να συγκρίνει. Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο για την οικονομία, θα το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να διώξουμε στο μέλλον τις υποχρεώσεις, να μην έχουμε τόκους και να φέρουμε την ανάπτυξη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην ενότητα για την οικονομία.

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging

 

σχετικα αρθρα