Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ

Στην τοποθέτησή του στον έκτο γύρο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός στηλίτευσε τις αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη νέα συμφωνία και το χρέος. «Ο κ. Μεϊμαράκης λέει πως φεσώσαμε τη χώρα επιπλέον 90 δισ ευρώ. Κατανοώ πως δεν είναι οικονομολόγος, για αυτό θα του πω ορισμένα πράγματα. Τα 86 δισ δεν είναι καθαρός δανεισμός, αλλά ανακυκλώνονται τοκοχρεωλύσια που εσείς φεσώτατε τη χώρα, αλλά με χαμηλότερα μάλιστα επιτόκια». 

Ως προς το χρέος, κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «η αναδιάρθρωσή του είναι μία πραγματικότητα, υπάρχει στην απόφαση του Eurosummit, στην έκθεση του ΔΝΤ, συζητείται σε επίπεδο Ευρώπης. Ετοιμαζόμαστε να συζητήσουμε το θέμα του χρέους, την ώρα που η ΝΔ το θεωρεί βιώσιμο». 

Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «φεσώσατε τη χώρα με 90 δισ, και ακόμα 25 δισ, είναι ο λογαριασμός του κλεισίματος των τραπεζών, στο οποίο προχωρήσατε για να μας πάτε στο διχαστικό δημοψήφισμα. Επαίρεστε που φεσώσατε τη χώρα με 90 δισ και κάνετε λόγο για τα 300 δισ που φέσωσε το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια». 

Ο κ. Μεϊμαράκης, έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Καμμένου, λέγοντας «γιατί θυμήθηκε μία υπόθεση που υπήρχε εδώ και έξι χρόνια, την ώρα που ήταν και υπουργός; Επειδή μάλλον φαίνεται πως το κόμμα του μένει εκτός Βουλής»...