Τα πρώτα τους συμπεράσματα από το ντιμπέιτ κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αποχωρώντας από το ραδιομέγαρο τις ΕΡΤ οι πολιτικοί αρχηγοί. 

«Νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση έβγαλαν ως συμπέρασμα ότι έχουμε πέντε κόμματα με μια και μόνη πολιτική»  δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και συνέχισε: 

Το τρίτο και καταστροφικό μνημόνιο για την Ελλάδα που κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο. Η μόνη δύναμη η οποία αυτή την ώρα έχει μια ρεαλιστική δημοκρατική εναλλακτική λύση απέναντι στο μνημόνιο, είναι η Λαϊκή Ενότητα. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι μία πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κρίνει μόνο από ένα ντιμπέιτ, έγινε αυτή η προσπάθεια, με αυτές τις διαδικασίες, με αυτά τα δεδομένα, ο ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει τον καθένα μας, την κάθε πολιτική δύναμη μέσα στην πράξη και από το παρελθόν και από το παρόν και από τι προτείνει κυρίως για το αύριο» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς αν «υπήρξε κάποιος η κάποια που σας έπεισε σε κάτι», απάντησε αστειευόμενος «αν είναι δυνατόν τώρα! Μάλλον εγώ έπεισα τους περισσότερους!»

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στον Μάρξ και τον Λένιν, είπε «ε, μια φορά ειπώθηκε, εντάξει δεν…» προσθέτοντας «το τελευταίο διάστημα διαστρεβλώνουν και τον Μαρξ και τον Λένιν, τους χρησιμοποιούν ο καθένας και χωρίς να έχει γνώση ουσιαστικά του μαρξισμού - λενινισμού που πρεσβεύουμε εμείς, διαστρεβλώνουν και προσπαθούν να…»

«Δεν είναι εκεί το ζήτημα, μην συζητήσουμε για τον Μαρξ και τον Λένιν, τέτοια ώρα, δωδεκάμιση ώρα την νύχτα…» κατέληξε και πάλι αστειευόμενος, στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας.

«Δυστυχώς κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλησε να δεσμευτεί ότι η χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει κυβέρνηση 4ετίας. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα το επιβάλει με τη ψήφο του. Θέλουν δεν θέλουν θα κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: 

Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες που παρακολούθησαν μία κουβέντα που δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Δεν κρατήθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν κατάλαβε τις θέσεις μας. Δεν τον βοήθησε να αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Ο  Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «έχει μετατραπεί σε Γεωργιάδη και Βορίδη. Είμαι ικανοποιημένος, πιστεύω ότι ο κόσμος έβγαλε συμπεράσματα». 

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο Live Blogging