Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Λίστες προσανατολισμένες πρωτίστως στην εσωκομματική συνοχή και ενότητα κατέθεσε τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας τις εκπλήξεις και τις προσθήκες πολλών προσώπων εκτός Κουμουνδούρου με στόχο να διασφαλίσει την συσπείρωση. 

Όπως έγραψε το Newpost επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης σε μία προσπάθεια να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας προς το εσωτερικό αλλά και σταθερότητας προς τους ψηφοφόρους που δεν ανήκουν στον στενό κομματικό πυρήνα αλλά προέρχονται από τον λεγόμενο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ

Με την ίδια στόχευση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάχθηκαν και τα παλαιά κομματικά στελέχη Άννα Φιλίνη, Πάνος Τριγάζης, όπως επίσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ανήκει στο ισχυρό πλέον μπλοκ των «53». 

Επίσης στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν και δύο νεολαίοι του κόμματος, οι Έφη Αχτσιόγλου και Θοδωρής Κατοπόδης για προφανείς λόγους και για να καταδειχθεί ότι η νεολαία του κόμματος υπάρχει και διαθέτει και ενεργά στελέχη. 

Η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου καταλαμβάνει την 11η θέση, ενώ στην 12η θέση βρίσκεται το όνομα του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, του πρώτου στο επικρατείας στις τελευταίες εκλογές. Ο κ. Τσουκαλάς δεν ήθελε αυτήν την φορά να είναι βουλευτής, ωστόσο επέλεξε να στηρίξει με την συμμετοχή του τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Α’ Αθηνών ο Αλέξης Τσίπρας άφησε στην θέση του επικεφαλής αντ’ αυτού τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτήν την φορά ο στενός του συνεργάτης να είναι βουλευτής. Ως εκ τούτου τον έθεσε πρώτο στην λίστα και ακολουθούν οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης ανεβαίνοντας μία θέση στο ψηφοδέλτιο λόγω της αποχώρησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στην Α’ Αθηνών όπως εγκαίρως είχε γραφτεί επελέγη για την θέση του επικεφαλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κυρίως για την συνεισφορά του στο κλείσιμο της συμφωνίας. Στην πρώτη πεντάδα οι στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, όπως και οι Γιάννης Μπαλάφας της Πλατφόρμας 2010 και της ομάδας των πασοκογενών που στήριξαν την ηγεσία κατά την περίοδο της κρίσης. 

Εμβόλιμα στα ψηφοδέλτια εισέρχονται οι Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης όλοι σε εκλόγιμες θέσεις.