Αποκαλυπτική εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι δεν διεκδικεί κομματικά οφίκια, ότι έκανε ό,τι μπορούσε να μην ψηφιστεί το μνημόνιο, ενώ σε σχέση με το ντιμπέιτ πρόσθεσε ότι ''έχει ξεπεραστεί ως μοντέλο'' και ότι ήταν απογοητευτικό. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός «ξαμόλυσε τα γύρω του σκυλιά» να της επιτίθενται, ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγαν και οι κ.κ. Φλαμπουράρης και Δραγασάκης.

Επίσης, η πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται μια κοινή δήλωση με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, τον Όσκαρ Λαφοντέν και τον Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά στο ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Β για την Ευρώπη. 

Σε σχέση με το ντιμπέιτ η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε:

Με απογοήτευσε. Εχει ξεπεραστεί αυτό το μοντέλο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι να ξεφεύγουν από καίρια ερωτήματα εκείνοι που πρέπει να τα απαντήσουν. Ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πιο καλός και ο πιο αυθόρμητος χθες στις αντιδράσεις.

Ερωτηθείσα για τους φανατικούς εχθρούς και φίλους της και όσους ενοχλούνται από όσα λέει σημείωσε:

Τιμή μου είναι με εχθρεύονται εκείνοι που ενοχλούνται από αυτά που κάνω. Αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού μου βίου. Υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχει διαπλοκή και ειναι λογικό κάποιοι να ενοχλούνται, όταν αντιμετωπίζουν διαδικασίες διαφάνειας και αλήθειας.

Σε σχέση με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεσή της για αρχηγία: 

Δεν με έχετε δει να είμαι αρχηγός πουθενά και όσοι έχετε παρακολουθήσει τις κομματικές διαδικασιες και στο συνέδριο, δεν διεκδίκησα να αναλάβω κομματικά οφίκια. Δεν με αφορά η διεκδίκηση της εξουσίας ως λάφυρο. Με αφορά το κόμμα μου όμως να είναι συνεπής σε αυτό που δεσμεύτηκε. Δυστυχώς κάποιοι και ο προεδρός του, αποφάσισαν μαζί με τους δανειστές να το καταδικάσουν. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι είναι'' είναι ψευδεπίγραφη η ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Αυτό που κατεβαίνει είναι το σύστημα Μαξίμου. Αυτή είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Δεν θα με ακούσετε να επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια τραυματική επιλογή που ενέχει την προδοσία όσων ενεπνευσαν τους αγώνες μας. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ήταν στις 20 Σεπτέμβρη. Έμεινα ενεή βλέποντας τον κ. Φλαμπουράρη, που δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό. Τον κ. Τσακαλώτο από όγδοος να πηγαίνει στις πρώτες θέσεις. Να βλέπω επικεφαλής του Επικρατείας τον κ. Δραγασάκη που με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται αντί να δίνει εξηγησεις. Βλέπουμε ότι ο υπεύθυνος επιβραβεύεται. Αν ήμουν δημοσιογράφος χθες αυτά θα ρωτούσα''.

Για όσες κατηγορίες έχει ακούσει ως πρόεδρος της Βουλής:

Τα ίδια που έκανα ως βουλευτής, τα ίδια έκανα και ως πρόεδρος. Δεν είναι τυπολατρεια η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Πολλές φορές υπήρξα απελπιστικά μόνη σε αυτή την προσπάθεια. Η Βουλή υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες. Κάποιοι έχουν την άποψη ότι είναι διακοσμητικοί. 

Σε σχέση με το μνημόνιο τόνισε:

Εμένα είναι τιμή μου και έκανα ό,τι μπορούσα να ψηφιστει για αυτό το κείμενο που λέγεται εξουσιοδοτηση για το τρίτο μνημόνιο.

Για τον ''εκβιασμό'' του Αλέξη Τσίπρα

Συνθηκολόγησε ήταν η έκφραση που επέλεξε ο κ. Τσίπρας και θα θυμάστε ότι ήμουν αυτή που τον υπερασπίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Δεν έχω αμφιβολία ότι υπήρξε εκβιασμός. Δεν είμαι έτοιμη να τον κατατάξω σε αυτή την κατηγορία όμως υπήρχαν πρόσωπα που ήταν έτοιμα να ενδώσουν. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι νοιάζονταν για την πάρτη τους. Και αυτό είναι απογοητευτικό. Ναι να δεχτω ότι υπήρξε εκβιασμός. Και ο ίδιος στην συνέχεια χαρακτήρισε σουρεαλισμό το ό,τι τον υπερασπίστηκα και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μου. Ξαμόλυσε τα γύρω του σκυλιά να μου επιτίθενται σε όλα τα επίπεδα. 

Όπως τόνισε, επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου:

Η ιστορία δεν τελείωσε την 13η Ιουλίου. Κάποιοι παλέψαμε να το αποτρέψουμε και κάποιοι να το επιβάλλουν με λύσσα. Ημουν εξ αυτών που αντέδρασαν σφοδρά και τον Φεβρουάριο. Την ιστορία πρέπει να τη γράψουμε εμείς. Ο λαός και η κοινωνία. Δεν εξαντλήθηκε στο παραμικρό η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης. Είχαμε κατάλυση της δημοκρατίας. 'Ολη αυτή η διαδικασία ήταν κατάλυση της δημοκρατίας. Υπήρχαν υπεύθυνοι για το οικονομικό πρόγραμμα που έχουν επιβραβευθεί, ενώ έχουν διαψευστεί όλες τους οι δεσμεύσεις. Όταν στη μία πλευρά είναι η δημοκρατία, δεν μπορείς να επιλέγεις αυτό που βρίσκεται σε διάζευξη. 

''Θυμάστε ότι ήθελαν να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια για την ανθρωπιστική κρίση λόγω του όχι. Τότε είχα στείλει επιστολή στον κ. Σουλτς'' υποστήριξε. 

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση υπογράμμισε:

'Έπρεπε η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει κάθε διαπραγματευτικό έργαλείο και η ένταξη στην Ευρωζώνη είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Εν προκειμένω χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο ενάντια της χώρας. Σε πείσμα που ο συλλογικός πολιτικός φορέας, κάποιοι επέλεξαν πάση θυσία το ευρώ. Αυτό δεν είναι πολιτική και διαπραγματευτική στάση. Ως πρόεδρος της Βουλής προετοίμασα εργαλεία.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να συνυπογράψει από κοινού με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ζαν Λικ Μελανσόν μία ευρωπαϊκή διακήρυξη με στόχο για κάτι πιο «διευρυμένο».

Όπως υποστήριξε '''θα δείτε ότι θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες μια κοινή δήλωση με τον Μελανσόν, τον Όσκαρ Λαφοντέν, τον Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά στο ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Β για την Ευρώπη. Είναι ένα πανευρωπαϊκό προσκλητήριο για να προετοιμαστούν οι λαοί της Ευρώπης για το σχέδιο Β «γιατί κάποιοι έχουν επενδύσει στο να πουν στον ελληνικό λαό ότι η ιστορία τελείωσε».

Πρόσθεσε, δε:  ''Δεν το πιστεύω αυτό. Μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα προκειμένου να αναδειχθεί ο λαός μας. Η είδηση είναι ότι η εντολή που έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών είναι στον ΟΗΕ που κάνει μια εκδήλωση για το χρέος να ψηφίσει κάτι που συμφέρει τους δανειστές της και όχι τον λαό της.Το πολύ σοβαρό είναι ότι αυτή δόθηκε από τον κ. Μολυβιάτη με σύσταση του κ. Χουλιαράκη. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά''. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου αιτιολόγησε, τέλος, γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ''Λαϊκή Ενότητα''. 

O κόσμος να ψηφίσει Λαϊκή Ενότητα για να ενισχυθεί ένα νέο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Για να αμυνθεί, για να αναζωπυρώσει την ελπίδα που κάποιοι θέλησαν να του αφαιρέσουν.Εμείς αυτό που λεμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία μάχη χαμένη. Εχει στενάξει ο λαός. Δεν έχω κρυφά σχέδια. Πρέπει να συμπράξουμε. Αυτή είναι η έννοια του μετώπου.