Για ''σπέκουλα'' που γίνεται στο μεταναστευτικό από τα κόμματα, αλλά και για την αρνητική καμπάνια της ΝΔ έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο του Alpha. 

Σύμφωνα με τον πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ:  

Δικαίως ο Τσίπρας εκνευρίστηκε με το μεταναστευτικό στο debate, γίνεται πολύ σπέκουλα από τα υπόλοιπα κόμματα. Υπάρχει συμπαγής και συνεχής στρατηγική από εμάς, που επιδιώκει να αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα πολιτικής. 

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «τα πάντα αλλάζουν» στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη «αλλά τα βαρίδια στέκονται».

Ο  κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης πως η ΝΔ επιδιώκει να περάσουν και οι υπόλοιπες μέρες με το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, όλη η καμπάνια της είναι αρνητική, να απουσιάσει η ίδια ως πολιτικό πρότζεκτ, αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί είναι νωπές οι μνήμες. Ο Μεϊμαράκης θα κληθεί να διατυπώσει ευθέως γνώμη για τα πεπραγμένα της ΝΔ» είπε κ. Παππάς για την στάση της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Η επιδίωξη της ΝΔ και άλλων δυνάμεων είναι δυστυχώς να ισοπεδώσουν την όποια προσπάθεια έγινε προκρίνοντας το επιχείρημα ότι εφόσον φτάσαμε στη συμφωνία είναι ένα μνημόνιο καταστροφικό ή μονόδρομος».

«Η επιχειρηματολογία ότι όλες οι συμφωνίες είναι ίδιες εξυπηρετεί σκοπούς πολιτικού ξεπλύματος της ΝΔ ο μηδενισμός δεν βοηθά» ανέφερε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει συμπαγής και συνεχής στρατηγική από εμάς, που επιδιώκει να αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε αναφορικά με το debate:

Να βρεθεί τρόπος να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος, με προδιαγραφές που θ αποτρέπουν να γίνει απεχθής.