Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 6

10 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:17

Καμμένος: Εάν το θέλει ο λαός θα συνεχίσουμε την έντιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ παραχωρεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην οποία αναφέρθηκε στις πιθανές συνεργασίες του κόμματος, στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που… υπερασπίζεται τον Γ. Παπανδρέου και όχι τον Κώστα Καραμανλή,  ενώ αποκάλυψε την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής του, τη νύχτα της υπογραφής του μνημονίου. 

Δημοσίευση 09:17’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ παραχωρεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην οποία αναφέρθηκε στις πιθανές συνεργασίες του κόμματος, στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που… υπερασπίζεται τον Γ. Παπανδρέου και όχι τον Κώστα Καραμανλή,  ενώ αποκάλυψε την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής του, τη νύχτα της υπογραφής του μνημονίου. 

Γράφουν οι Αναστασία Γαλάνη, Μαρία Μπακοπούλου

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες του κόμματός του έκανε άνοιγμα στους κεντροδεξιούς βουλευτές της ΝΔ, ενώ αποκάλυψε την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής του, τη νύχτα της υπογραφής του μνημονίου. 

Στην αρχική του τοποθέτηση ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους που συστρατεύονται στον αγώνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ πρόσθεσε πως ενα ο λαός το θελήσει οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν την έντιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή όπως ισχυρίστηκε τη δικογραφία με την υπόθεση των 105 εκατ. ευρώ. 

Όπως είπε «οφείλει να εξηγήσει στη δικαιοσύνη που τον καλούν ως υπόδικο τη θέση του» και πρόσθεσε πως είναι «ψέματα ότι έχει απαλλακτικό χαρτί, ψέματα ότι υπάρχει εις βάρος μου δικογραφια. Με αυτά τα ψέματα έπρεπε να έχει φύγει από τον προεκλογικό αγώνα». 

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως «ως υπόδικος ο Μειμαράκης να πάει στους εισαγγελείς» και κατέληξε σκιά «είναι υπόδικος για κακούργημα που έχει το επιβαρυντικό της κατάχρησης του δημοσίου και αυτός δεν έχει ευαισθησία και κυκλοφορεί από την μια με τον Παπασταύρου από τη λίστα Λαγκαρντ και τον Καραχάλιο με το σκάνδαλο του ΕΟΤ». 

«Δεν θα υπάρχει Μειμαράκης μετά τις εκλογές»

«Μπορεί να έχουμε αρκετές πολιτικές διαφωνίες, αλλά καταφέραμε και συνεργαστήκαμε», είπε χαρακτηριστικά.  Ο κ. Καμμένος στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο της φοροδιαφυγής και της πάταξης της διαφθοράς

Σχετικά με την πρόνοια των αξιωματικών που μετατίθενται σε άλλες πόλεις ο κ. Καμμένος τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο των ΑΝΕΛ για δημιουργία στέγης όλων εκείνων που παίρνουν μεταθέσεις σε μεγάλες πόλεις. 

«Και ο κ. Τσίπρας και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η συνεργασία μας σε αυτές τις εκλογές είναι εφικτή. Αν δεν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία, δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Άδωνι και τον κ. Πλεύρη. Μπορεί ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί την επομένη των εκλογών δυνάμεις που να χωράνε μαζί μας, πχ οι Καραμανλικοί από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Έτσι και αλλιώς δεν πιστεύω ότι μετά τις εκλογές θα υπάχει Μειμαράκης και Γεννηματά. Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη, το βλέπουμε δύσκολο καθώς μας προβληματίζει η στάση του Ποταμιού στα εθνικά θέματα. Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να αποσαφηνίσει τις θέσεις του. Και εμείς είμαστε κάθετοι στο θέμα της διαφθοράς».

Από την στιγμή που θα υπάρξει μια ήττα και εφόσον ο κ. Μειμάρακης είναι προσωρινός θα υπάρχουν εξελίξεις στη ΝΔ. Δηλαδή θα μπορεί η ΝΔ να επιστρέψει στην κανονικότητα και να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία και ίσως κάποια κεντροδεξιά στοιχεία της ΝΔ να θέλουν να συνδράμουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, διευκρίνισε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση για το τι εννοούσε όταν δήλωσε ότι ο κ. Μειμαράκης και η κυρία Γεννηματά δε θα υπάρχουν αύριο.

Ερωτηθείς για το τι συνδέει πλέον μετά την υπογραφή μνημονίου με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την ΝΔ τόνισε:

Οι μεγαλύτεροι υβριστές του Καραμανλη βρίσκονται στη ΝΔ. Αντί να είναι μειονότητα, είναι η πλειοψηφία της ΝΔ. Βγήκε χθες ο Μεϊμαράκης να κάνει τον υπερασπιστή του Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση των CDS. Και ο Μεϊμαράκης πήρε το μέρους του Παπανδρέου και όχι του Καραμανλή. Έβγαινε ο κ. Καρατζαφέρης και τον έλεγε μπροστάντζα. Αυτοί είναι όλοι μαζί τώρα. Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του παρελθόντος. Το συγκεκριμένο θέμα είναι ακόμα στη δικαιοσύνη. Ο δρόμος του χρήματος είναι πολύ μακρύς και από πίσω κρύβονται μεγάλα συμφέροντα. 

Σε σχέση με την υπογραφή του μνημονίου υπογράμμισε:

Ψηφίστηκε μια τελική συμφωνία εξόδου από τα μνημόνια. Αν θέλετε το ονομάζετε μνημόνια. Δεν έχει καμία σχέση με τα μνημόνια. Αυτή ήταν μια ελληνική πρόταση και όχι αυτή που υπέβαλε ο Γιούνκερ. Υπογράψαμε αυτή την συμφωνία την στιγμή που η γερμανική πρόταση ήταν να βγούμε από την ΕΕ. Για να γλιτώσουν από τα τρία εκατομμυρία πρόσφυγες. Θέλαν να μας δώσουν ένα δώρο 30 εκατ. για να μετατραπούμε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Και εκείνη την ώρα έρχεται η Ελλάδα και καταφέρνει να σπάσει την γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη. Ολάντ και Ομπάμα μπήκαν στη μέση και είπαν ”ελάτε να δούμε την ελληνική πρόταση”.Εκείνη η νύχτα ήταν η πιο δύσκολη τη ζωή μου. Εκτελούσαν την Ελλάδα. Την επόμενη το πρωί η Ελλάδα θα είχε βγει από την ΕΕ. Τότε λοιπόν πυροβολήσαμε τα πόδια μας και όχι την συνείδησή μας. Είμαι περήφανος για την απόφαση που πήρα εκείνο το βράδυ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Έπρεπε να σκοτώσουμε την Ελλάδα; Όταν ο Σόιμπλε έστριβε το μαχαίρι έγω έπρεπε να το ακολουθήσω ; ‘Οχι. Πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τι θέλει. 

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε για το σποτ και την… παρότρυνση στον μικρό Αλέξη να…μάθει να γράφει με το δεξί. 

Εξίσου καλά με το αριστερό, για να είμαστε δίκαιοι. Είχα ένα προβληματισμό μήπως τον πειράξει το σποτ. Οχι απλώς δεν τον πείραξε αλλά του άρεσε. Είναι αριστερός και θα παραμείνει για πάντα. Διαφωνούμε σε πολλά πράγματα αλλά μπορούμε να βρουμε συνισταμένες. Ξέρετε πόσες φορές η κ. Ξουλίδου εχει σκοτωθεί στο υπουργείο Παιδείας με τον κ. Μπαλτά ; Κάθε φορά που έκανε μια ανακοίνωση η υπουργός μετανάστευσης, εμείς βγάζαμε μια αντίθετη. 

Για όσα πέτυχαν και δεν πέτυχαν σε αυτούς τους μήνες τόνισε: 

Είναι αλήθεια ότι τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούσαμε να τον αποφύγουμε. Αποφύγαμε να κλείσουμε πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποφύγαμε τις εξώσεις των σπιτιων αλά… Ισπανικά. Μαζί με αυτά που δεν αποφύγαμε, αποφύγαμε πολλά άλλα. Το να νικήσουμε τη μια απόλυση ενός υπαξιωματικού για μας είναι νίκη. Το να κάνουμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να διασφαλίσουμε είκοσι δις και αυτό είναι νίκη. Χάσαμε μια μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Οι άλλοι το έκαναν με ανταλλαγή… ερωτικών επιστολών με την τρόικα. Και τους άρεσε. Εμάς δεν μας άρεσε. Ο κ. Θεοδωράκης έλεγε ”Πάρτε ό,τι θέλετε και ελάτε”. Ηταν έξω από τις Βρυξέλλες και προσπαθούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Και ο άλλος μέσα πάλευε. Αυτό ελπίζω να το καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός. 

Στην ερώτηση τι σημαίνει η συμφωνία για την άμυνα και τους αγρότες υπογράμμισε:

Να σας απαντήσω με ένα παράδειγμα. Όταν προκυρήχθηκαν εκλογές, κάλεσα τον Π. Σγουρίδη να έρθει επειγόντως. Και μου απάντησε: Εχουμε φοβερό πρόβλημα στον Εβρο. Οζώδη δερματίτιδα. Και αν δεν το αντιμετωπίσουμε, σε λίγο θα γεμίσει όλη η Ελλάδα. Η κυβέρνηση αυτή πήρε τα εμβόλια ο ίδιος. Εμβολιάστηκαν όλα τα ζώα και αποφεύχθη η εξάπλωση στην Ελλάδα. Τι έκανε η κυβέρνηση για τον αφθώδη πυρετό ; Τίποτα. Ξέρετε πόσοι συνέχισαν να εισπράττουν τις επιδοτήσεις για τα κατσίκια ; Το ξέρετε. Για να υπάρξει αγροτική ανάπτυξη πρέπει να αναγνωριστούν οι αγρότες. ‘Οσον αφορά την εθνική άμυνα, πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις. θεωρώ επιτυχία ότι έγιναν κρίσεις. Οτι γέμισαν τα στρατόπεδα στα νησιά. Και η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση που επιτίθεται στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επειδή υπηρετούσε στο γραφείο ενός υπουργού. Οι αξιωματικοί υπηρετούν το στράτευμα όχι τους υπουργούς. Φτηνές προβοκάτσιες. Για έξι μήνες μας κρίνουν και μας ρωτάνε. Βεβαίως και δεν τους αρέσαμε και θα συνεχίσουμε να μην τους αρέσουμε. Θα συνεργαστούμε με εκείνους που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη. Εμείς κρατάμε εδώ γερά. Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει βιομηχανία πάλι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει όρθια. Το καταλαβαίνουν αυτό οι πραγματικοί μας σύμμαχοι.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαγράψανε τα χρέη τους και διέγραψαν και χρέη καναλιών, αγροτικών συνεταιρισμών, και κλινικών. Εμείς θα στηρίξουμε την πρώτη κατοικία και θα είμαστε στα δικαστήρια, δίπλα στους πολίτες τόνισε ο κ. Καμμένος.

Αν καταφέρναμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ή τον φόρο στα φροντιστήρια, θα είχαμε επιστρέψει ως θραμβευτές. 

«Η ΕΕ να απορροφήσει από το σημείο εκκίνησης τους πρόσφυγες»

Δεν έχουμε μετανάστες πλέον, έχουμε πρόσφυγες. H άμεση μεταφορά τους στο κέντρο της Ευρώπης είναι αναγκαία. Όταν είπα ότι αν μας έβγαζαν από την ΕΕ θα ερχόντουσαν ορδές οι μετανάστες στην Ελλάδα, ήταν επειδή πιστεύω ότι αυτός ήταν ο άμεσος κίνδυνος. Τώρα πια πρέπει άμεσα η ΕΕ να απορροφήσει από το σημείο εκκίνησης τους πρόσφυγες.  Οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα βυθίσουν ποτέ σκάφος δεν θα καταφερθούν ενάντια.

Για την ανεργία των νέων: Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα μπορούμε να αποφύγουμε την μεγάλη φυγή, επεσήμανε και πρόσθεσε: Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τα λαμπρά μυαλά να επιστρέψουν.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στους δημοσκόπους για τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες τονίζοντας ότι εμφανίζουν αδύναμο το κόμμα με σκοπιμότητα. 

Αν ο κ. Σαμαράς δεν τα έκανε πλακάκια με τον Παπανδρέου δεν θα ήταν έξω ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε ο κ. Καμμένος και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα χτυπήσει κάθε είδος διαφθοράς ωστόσο κάποιοι αγώνες δεν μπορούν να κερδηθούν. 


σχετικα αρθρα