Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο λεωφόρο Αλεξάνδρας επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με αξιωματικούς Διευθύνσεων της Αστυνομίας, όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και νεαρούς αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους, να αφουγκραστεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παραθέσει τις απόψεις και θέσεις του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η αστυνομία ειδικά σε περιόδους κρίσης παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών» και πρόσθεσε ότι «η καλή αστυνομία είναι για να βοηθά τους πολίτες, τους φτωχούς πολίτες που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και όχι εκείνους που έχουν σπίτια φρούρια ή τη δυνατότητα να διαθέτουν προσωπική ασφάλεια».

Το ‘χω πει και παλιότερα, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να έχει αναλογικά με το υπόλοιπο δημόσιο πολύ μικρότερο ποσοστό διαφθοράς. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα, όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία, αλλά έχει καταφέρει η αστυνομία την αυτοκάθαρσή της κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν οι πολιτικοί τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι από κομματικές εντολές κι από εντολές παραγόντων. Είδαμε αστυνομικούς που μας είπαν ότι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν επιείκεια «Άη Γιάννηδες των δρόμων», αλλά είδαμε και αστυνομικούς που μας είπαν ότι χρειάζεται κι από το υπόλοιπο κράτος, από τη Δικαιοσύνη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι θέλουν μια μεγαλύτερη αυστηρότητα απέναντι στους ανθρώπους που κακοποιούν και βιάζουν παιδιά και που μπαίνουν συνεχώς σ’ αυτόν τον αποτρόπαιο κύκλο παρανομίας.

Ο κ. Θεοδωράκη τόνισε επίσης ότι η καλή αστυνομία είναι για να βοηθά τους πολίτες, τους φτωχούς πολίτες που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Οι υπόλοιποι, οι άλλοι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να έχουν σπίτια φρούρια ή ιδιωτικές αστυνομίες, δεν έχουν ανάγκη την αστυνομία. Την αστυνομία την έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης, ο απλός πολίτης.

Το οικονομικό έγκλημα και ειδικά οι απάτες εις βάρος του κράτους που είναι ουσιαστικά εις βάρος της κοινωνίας -οι απάτες από ιδιώτες, από εταιρίες- πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο. Έχω την αίσθηση ότι στην Οικονομική Αστυνομία, όπως σας είπα πριν και στο ηλεκτρονικό έγκλημα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταλάβει απολύτως ποιος είναι ο προορισμός τους. Και είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος που όπως σας είπα, είναι ουσιαστικά μια εξαπάτηση της κοινωνίας.