current views are: 5

10 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:27

Αποκλειστικό newpost: Στο Λαύριο οι πρόσφυγες από τα νησιά με απόφαση της κυβέρνησης

Σταθμό πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες δημιουργεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση στο Λαύριο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά από τις αυξημένες ροές από τα νησιά. 

Δημοσίευση 11:27’
αρθρο-newpost

Σταθμό πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες δημιουργεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση στο Λαύριο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά από τις αυξημένες ροές από τα νησιά. 

Σταθμό πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες δημιουργεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση στο Λαύριο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά από τις αυξημένες ροές από τα νησιά. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, επισκέφθηκε χθες το Λαύριο και είχε πολύωρη συνεργασία με τη δημοτική αρχή Λαυρεωτικής, προκειμένου να βρεθεί προχωρινή και λειτουργική λυση στο εκρηκτικό πρόβλημα του μεταναστευτικού.  

Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία κέντρου υποδοχής στην περιοχή, που θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 πρόσφυγες που θα έρχονται από τα νησιά του Αιγαίου, . Ωστόσο, η παραμονή των προσφύγων στο Λαύριο θα είναι ολιγόωρη, το πολύ έως 48 ώρες, ενώ το κέντρο διαμορφώνεται με όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να γίνεται άμεση καταγραφή και ταυτοποίηση και εν συνεχεία να διαβιβάζονται με άλλα μέσα στη Βόρεια Ελλάδα, για να εξέλθουν της χώρας με προορισμό την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής διαμονής, ο οποίος θα αναμορφωθεί καταλλήλως για τη φιλοξενία ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι έτοιμος άμεσα και θα δοθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες

Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης και της Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, είναι να αντιμετωπιστεί σε άμεσο χρόνο το εκρηκτικό κύμα των προσφύγων και μεταναστών που κατακλύζουν τα νησιά, γι’ αυτό και επελέγη η λύση του Λαυρίου, έπειτα και από τις έντονες αντιδράσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τη διάχυση χιλιάδων μεταναστών στην Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. 


σχετικα αρθρα