current views are: 3

10 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:36

Επεισόδιο συμβασιούχων με τη συντονίστρια του καναλιού της Βουλής – Τι απαντά η Κατωτάκη

Νέα ένταση, που υποβαθμίζει το θεσμό του κοινοβουλίου, προκλήθηκε σήμερα στα γραφεία του καναλιού της Βουλής, όταν προκλήθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε εργαζόμενους συμβασιούχους και την γενική συντονίστρια, Κατερίνα Κατωτάκη. 

Δημοσίευση 12:36’
αρθρο-newpost

Νέα ένταση, που υποβαθμίζει το θεσμό του κοινοβουλίου, προκλήθηκε σήμερα στα γραφεία του καναλιού της Βουλής, όταν προκλήθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε εργαζόμενους συμβασιούχους και την γενική συντονίστρια, Κατερίνα Κατωτάκη. 

Καταστάσεις που δεν περιποιούν τιμή για τον Κοινοβουλευτισμό και τη λειτουργία του, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.

Υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει εδώ και μήνες αλλά διεκδικούν την ανανέωσή τους (διαδικασία που αποτελεί την πεπατημένη εδώ και χρόνια), ήρθαν σε σύγκρουση με τη νέα συντονίστρια του καναλιού της Βουλής, Κατερίνα Κατωτάκη. Όπως καταγγέλλουν, ενημερώθηκαν ότι αφαιρέθηκαν από τα γραφεία τους τα «ταμπελάκια» με τα ονόματά τους στο κεντρικό κτήριο του Καναλιού (Αμαλίας 14), γεγονός που τους οδήγησε να πάνε και να ζητήσουν εξηγήσεις από την συντονίστρια. Υπογραμμίζουν δε πως η κ. Κατωτάκη τους συμπεριφέρθηκε με τρόπο απαράδεκτο και απαξιωτικό  λέγοντάς τους πως «τελειώσατε για μένα»,  ενώ καταγγέλλουν ότι ειδοποίησε τον Φρούραρχο προκειμένου να τους απομακρύνει από το χώρο της εργασίας τους.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως η κ. Κατωτάκη κάλεσε τον Φρούραρχο να στείλει φρουρά για να τους απομακρύνει, ο οποίος με εντολή του γενικού γραμματέα, τους ζήτησε να μην επιχειρήσει κανένας να πάει στον χώρο εργασίας.  

Ακόμα, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει εγκύκλιος από τον γενικό γραμματέα της Βουλής που τους απαγορεύει να εργάζονται, σημειώνουν όμως πως βάσει της εργατικής νομοθεσίας, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με εξώδικο.

Η απάντηση της Κατωτάκη στο newpost

Ωστόσο, με αποκλειστικές της δηλώσεις στο newpost, η Κατερίνα Κατωτάκη δίνει τη δική της ερμηνεία στο συμβάν.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι ζήτησαν να την δουν και στη συνέχεια την απείλησαν ένω κινήθηκαν επιθετικά εναντίον της:

Ήμουν σε συνάντηση και με ειδοποίησαν ότι ζητούν να με δουν. Μπήκαν στο γραφείο μου επιθετικά και ζητούσαν να παραδεχθώ ότι όλο αυτό το διάστημα, παρά το ότι έχει λήξει η σύμβασή τους, δούλευαν κανονικά ώστε θα πάνε στα δικαστήρια και να στηρίξουν το επιχείρημά τους για την ανανέωση των συμβάσεων. 

Εγώ τους εξήγησα, όμως, ότι είμαι νέα συντονίστρια, δεν είχα τον χειρισμό των πραγμάτων το εν λόγω διάστημα και δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο.

Τότε εκνευρίστηκαν, με απείλησαν λεκτικά και έσπρωξαν το γραφείο μου. Τους είπα ότι θα ειδοποιήσω τον φρούραρχο, όπως και έκανα, προκειμένου να στείλει κάποιον να ηρεμήσει τα πνεύματα. 

Η κυρία Κατωτάκη αναφέρει στο newpost ότι ποτέ δεν είπε τη φράση «έχετε τελειώσει για μένα» και ότι το μόνο που είπε ήταν ότι αυτή τη στιγμή και τυπικά δεν είναι εργαζόμενοι του Καναλιού της Βουλής. «Τότε, με απείλησαν ότι θα χάσω τη θέση μου και ότι θα με πάνε στα δικαστήρια» υποστηρίζει και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «ήρθαν να με δουν για να δημιουργήσουν επεισόδιο». 

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι τους πέταξε έξω τα πράγματα, η κυρία γενική συντονίστρια τονίζει ότι «το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει αλλαγές στα γραφεία και να μεταφερθούν σε άλλον όροφο». «Παρακάλεσα και τη γραμματεία να τους ειδοποιήσει να παραλάβουν τα πράγματαά τους» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι έλαβε απάντηση από μια εκ των συμβασιούχων, την Αλεξία Κουλούρη, η οποία -σύμφωνα με την κ. Κατωτάκη- της είπε ότι «δεν την αναγνωρίζει και ότι ούτως ή άλλως θα αλλάξει η κατάσταση, γιατί θα αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής». 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας, πως την Παρασκευή θα βρίσκονται κανονικά στην εργασία τους, ενώ προειδοποιούν πως αν δεν τος επιτραπεί η είσοδος θα κινηθούν νομικά.

 

 


σχετικα αρθρα