current views are: 4

10 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:02

Μπαλτάς: Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες για τα θρησκευτικά

Ξεκάθαρος που η « Αριστερά δεν έχει κρυφές ατζέντες ούτε στα θρησκευτικά ούτε σε άλλα θέματα», εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Δημοσίευση 12:02’
αρθρο-newpost

Ξεκάθαρος που η « Αριστερά δεν έχει κρυφές ατζέντες ούτε στα θρησκευτικά ούτε σε άλλα θέματα», εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Ξεκάθαρος που η « Αριστερά δεν έχει κρυφές ατζέντες ούτε στα θρησκευτικά ούτε σε άλλα θέματα», εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Ο κ. Μπαλτάς, σε συνέντευξή του στο ORTHODOXIA.INFO, τονίζει ότι η διακοπή της μισθοδοσίας 10.000 ανθρώπων με μοναδικό επιχείρημα ότι είναι ιερείς «δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι συνιστά αριστερή πολιτική» και δηλώνει ότι «Η Αριστερά δεν έχει κρυφές ατζέντες ούτε στα θρησκευτικά ούτε σε άλλα θέματα».

Τάσσεται υπέρ της διατήρησης της μισθοδοσίας του κλήρου από το Δημόσιο, αλλά και της ανάπτυξης της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, με την επισήμανση ότι το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο δεν πρέπει να έχει κατηχητικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μπαλτάς αναφέρεται σε μια μορφή σύνδεσης Εκκλησίας και Κράτους που δεν απαντάται σε άλλες χώρες και που πολλοί έξω από τα σύνορά μας δυσκολεύονται να κατανοήσουν και παρατηρεί πως ό,τι ονομάζουμε «διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους» συνιστά μια διαδικασία που εξελίσσεται ίσως αργά, αλλά σταθερά.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει άλλα προβλήματα και προτεραιότητες. Μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να συνεννοηθούμε με την Εκκλησία ώστε να μεγιστοποιηθεί η προσφορά των ιερέων υπέρ του κοινωνικού συνόλου», επισημαίνει και προσθέτει πως «από αυτή την άποψη, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει αποδείξει στην πράξη ότι το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση φυλής, φύλου, θρησκεύματος, πίστης ή αν είναι νόμιμοι μετανάστες, μετανάστες χωρίς έγγραφα ή πρόσφυγες».


σχετικα αρθρα