Γράφει  ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ο Κώστας Λαλιώτης επέστρεψε και μάλιστα ως υποψήφιος στην δωδέκατη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

Στην ουσία επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ απ όπου δεν είχε φύγει ποτέ και αποφάσισε να στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά. Ο Κώστας Λαλιώτης έχει μυθοποιηθεί από φίλους και αντιπάλους, ως μέτρ της επικοινωνίας ως ο άνθρωπος που κέρδιζε τις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ και ως προπαγανδιστής από τους αντιπάλους.

Τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί. Ασχολούνταν με τα αμπέλια του στα Δολιανά και συχνά πυκνά πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ όπου διατηρούσε πάντα γραφείο. Με το Γιώργο Παπανδρέου ποτέ δεν τα πήγε καλά. Ούτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τώρα με τη Φώφη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα άλλαξαν. Ο Κώστας Λαλιώτης που κατά πολλούς «συνέβαλε» στη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας Γεννηματά-Παπανδρέου εμφανίζεται ορεξάτος και συμμετέχει στις συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι εκεί συμβουλεύει, τον ακούν και εκείνος ακούει.

Πολλά δημοσιεύματα πριν εκλεγεί ο κύριος Τσίπρας στην πρωθυπουργία ανέφεραν πως τον συμβούλευε ο Κώστας Λαλιώτης. Εκείνος το διέψευδε συστηματικά. Τώρα στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως με τον Λαλιώτη στο Επικρατείας θα καταφέρουν να πείσουν πολλούς πασόκους να επιστρέψουν από το ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου είδαν κάποιοι το νέο ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά έχει κάθε λόγο να χαμογελά.