Μετά τις χθεσινές συναντήσεις, οι εκλογές απομακρύνονται και ο ανασχηματισμός έρχεται πιο κοντά. Στο τραπέζι ωστόσο, μπαίνει και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος για να νέα μέτρα που απαιτεί το Μνημόνιο- πρότασης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Γιώργος Δασκαλόπουλος. Το ενδεχόμενο ενισχύεται και από την αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην χθεσινή του ομιλία στον ΣΕΒ περί της αναγκαιότητας συμμετοχής των πολιτών στην προσπάθεια που καταβάλλεται.

Στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είπε χαρακτηριστικά στο Νewpost.gr ότι ”δεν υπάρχει σχεδιασμός για δημοψήφισμα αλλά είναι δεν το απορρίπτουμε”.

Εν τω μεταξύ, το σενάριο αυτό φαίνεται να ενισχύεται μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, εέπιτα από τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, που τόνισε πως είναι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα και πρόταση, ρεαλιστική, αποτελεσματική, αναπτυξιακή, δίκαιη και καινοτόμα από τα πολιτικά κόμματα και κάθε φορέα υπεύθυνο της χώρας, αρκεί, όπως είπε, να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η χώρα.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν θα γίνουν εκλογές ή θα προκηρυχθεί δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε.

Φυσικά μένει να δούμε και τι έχει να πει επί τους θέματος η τρόικα...