«Η ΝΔ κρύβει λόγια γιατί ο στόχος της είναι ένας: η αντιδραστική παλινόρθωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα.

Και μη τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές.

Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή  τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως δίλημμα των εκλογών ποιος είναι κατάλληλος να διαπραγματευτεί καλύτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκπρόσωπο του παλιού και της διαφθοράς. 

Ο κύριος Μεϊμαράκης και το κόμμα του δεν είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπι. 

«Είμαστε εμείς που επιβάλαμε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση όχι για το αν θα μειωθεί το  χρέος, αλλά για το πόσο και πώς θα μειωθεί.  Είμαστε εμείς που ανοίξαμε το μεγάλο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και αποτρέψαμε ομαδικές απολύσεις. Που βάλαμε βέτο στους πλειστηριασμούς για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί»: 

  • Πρώτον πολιτική σταθερότητα. 
  • Δεύτερον την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης.  
  • Και τρίτον, και το πιο σημαντικό απ' όλα, τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία. 

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα