Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, ενώ επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι για όλους τους άλλους εκτός από τους ενδιαφερόμενους. Πρέπει να στεκόμαστε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ας μην ξεχνάμε πως εκτός των άλλων, οι
 δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται πάρα πολύ για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη»

Στηλίτευσε τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, λέγοντας πως «κοντέψαμε να κοιμηθούμε». 

Εξέφρασε εξάλλου τη διαφωνία του με τις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως «έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Όπως είπε έπρεπε να υπάρχει περισσότερος χρόνος ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες. 

Οι πολίτες είναι εκείνοι που μας κρίνουν, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ, προσθέτοντας: 

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για αυτά που λέει ο Τσίπρας, όμως πρέπει να σημειώσουμε πως όποτε του ζητώ να βρεθούμε για να συζητήσουμε στα όσα εκείνος έχει δεσμευτεί, ο Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα κοινής βάσης. Πρέπει να κάνουμε μια προγραμματική συμφωνία σύγκλισης, ακόμη και -πριν τις εκλογές, έστω για θέματα λογικής.

Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα αριστερό με ένα κόμμα της δεξιάς απάντησε:

Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;

«Μας έλεγε ότι θα δώσει μάχη και πως θα σκίσει το μνημόνιο, γι' αυτό και είμαι αυστηρός απέναντί του» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη στάση που κράτησε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέχρι και την τελευταία του ομιλία πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τον το χειρισμό της διαπραγμάτευσης, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις κρατούσαν πολλές ώρες γιατί ο τέως πρωθυπουργός δεν είχε κάτι... συγκεκριμένο να πει στους δανειστές, ήταν απροετοίμαστος και συνεχώς ρωτούσε το οικονομικό επιτελείο λεπτομέρειες.

Επανήλθε για ακόμη μία φορά στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τα υποβρύχια και επεσήμανε πως «δεν έχω καταλάβει γιατί με κατηγορεί ο κ. Καμμένος». 

«Η δικογραφία που πήγε στη Βουλή δεν αφορά εμένα, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, απλώς υπάρχει αναφορά σε διάστημα υπουργεία κάποιων πολιτικών» είπε και συνέχισε: 

Η δικογραφία πήγε τον Φεβρουάριο στη Βουλή. Ενώ υπήρχε δυνατότητα να συζητηθεί η υπόθεση αυτή τόσο καιρό, γιατί ανακινεί το θέμα τώρα, στην προεκλογική περίοδο. 

«Έχω ελεγχθεί πλήρως για όλες τις υποθέσεις, έχω πάει και στον Άρειο Πάγο και έχω ζητήσει έρευνα» είπε επίσης και απέδωσε τις χθεσινές αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ σε προβοκάτσια.