Για διπλό χτύπημα στην απασχόληση κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον μηνα Αύγουστο που δείχνουν καθοδική πορεία της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «η δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Αυγούστου 2015 επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζεται η καθοδική πορεία της μισθωτής απασχόλησης.  Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Αύγουστο του 2015 παρατηρείται αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, με την απώλεια 441 θέσεων εργασίας, ενώ τον Αύγουστο του 2014 είχαν δημιουργηθεί 1.311 νέες θέσεις εργασίας. Συνολικά, δηλαδή, χάθηκαν 1.752 θέσεις εργασίας! Αυτό προμηνύει «τσουνάμι» απολύσεων για το μήνα Σεπτέμβριο». 

Επίσης ο κ. βρούτσης αναφέρεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

«Την ίδια στιγμή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την αύξηση της ανεργίας κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2015 ανήλθε σε 25,2% έναντι 25,0% τον Μάιο του 2015.
Δυστυχώς, η επικίνδυνη και χωρίς σχέδιο πολιτική της συγκυβέρνησης, κοστίζει ακριβά στους εργαζόμενους. Αντίθετα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε όχι απλά ανακόψει αλλά βελτίωνε σταθερά όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες.
Χρειάζονται, λοιπόν, άμεσα δραστικές παρεμβάσεις για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά εργασίας. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το πετύχει.»