Επιθετικός, αλλά ταυτόχρονα με διάθεση σύμπραξης εμφανίστηκε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, ενώ ότι δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και θα συμφωνήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Μπορούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας. Δεν είναι δεξια και αριστερά. Εαν συμφωνήσουμε και ο κ. Τσίπρας μου πει δεν θέλω να είσαι πρωθυπουργός, προκειμένου να δεχθεί ένα πρόγραμμα, θα συμφωνήσω. Δεν είμαι κολημένος σε καρέκλες.

Σε σχέση με την επιλογή πρωθυπουργού μετεκλογικά τόνισε: 

Σαφώς και θα είναι κάποιος ο οποίος εμπιστευόμαστε. Ποτε δεν είπα ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Αυτό ξεχάστε το. Οταν τον λέω ψευτράκο και πονηρούλη, λέτε να τον δεχτώ πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Μεϊμαρακής έκανε αναφορά σε βασικά προβλήματα της κοινωνίας οπως ''η ανεργία, τα οποία χωρίς συννενόηση δεν λύνονται. Από το 2009 έχουμε αλλάξει επτά πρωθυπουργούς. Πως θα ληφθούν αποφάσεις; 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι έχει κάνει και την αυτοκριτική του για όσα λάθη έγιναν στο παρελθόν και ότι υπάρχουν τρια χρόνια ωφέλιμα, τα οποία είναι η ευκαιρία της χώρας για ανάπτυξη. 

΄Οπως τόνισε:

Προσφέρεται αυτός ο χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Πολλές από αυτές δεν τις πιστεύει ο κ. Τσίπρας. Αν τις ξεμπλοκάρουμε και μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην απορρόφηση των κονδυλίων των ΕΣΠΑ, θα έχουμε πάει το πρώτο σκαλοπάτι για να ανέβουμε σιγά σιγά. Δεν προσφέρουμε μαγικές λύσεις. Όποιος σας το πει αυτό λέει ψέματα. 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχει κατάφερει με λάθη και παραλείψεις, να διαγράψει μια πορεία που κρίνεται θετικά και συμπλήρωσε ότι δεν είναι κόλπο τακτικής οι συνεργασίες που ζητάει για τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Είναι τυχαίο που οι περισσότερες χώρες κατάφεραν να συννενοηθούν και εμείς βυθίζομαστε ; Το 14 εμείς αρχίσαμε σιγά σιγά να ορθοποδούμε. Μειώθηκε η ανεργία, έρχονταν επενδύσεις, μειώσαμε κάποιους φόρους. Δεν σας λέω ότι ήταν πολλά αλλά ήταν ένα βηματάκι.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε εκ νέου και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου υπογραμμίζοντας ότι έχει... παλαβώσει γιατί δεν μπαίνει στη Βουλή. 

Τελείωσε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πια καινούριο. Οταν το είπε εξεπλάγην. Δεν γράφει τίποτα. Απάντησα. Νομίζω ότι το έκανε για να μου φάει το ενάμισι λεπτό στην ΕΡΤ. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. Να μην έκανε δηλαδή το ελληνικό δημόσιο τις πληρωμές του. Έγινε κάτι διαφορετικό; Όχι. Ποιος το λεει αυτό; αυτός που ήταν γραμμένος στην δικογραφία ότι έκανε ραντεβού με τον Τσοχατζόπουλο; Αυτά που λέω είναι πραγματικότητα. Δεν ήταν υπασπιστής του Ακη και του Παπαντωνίου; Ας βγει να με διαψεύσει. Θα λέει ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Καμμένος ότι είναι διαπλεκόμενος ; Βρώμικη δουλειά και μαύρη επίθεση οι καταγγελίες του μια βδομάδα πριν τις εκλογές.Μετά το 2010 ελέχθηκα από πάνω μέχρι κάτω. Είμαι ίσως ο μοναδικός βουλευτής που πήγε στον Άρειο Πάγο με συμβολαιογραφική πράξη και είπα, αν έχω κάτι παραπάνω από τα δηλωθέντα, πάρτε τα. Αυτά όλα οι πολίτες πρέπει να τα ξέρουν. Να ξέρουν ποιος είμαι, που μένω. Να γνωρίζουν ότι σε θέματα ηθικής τάξως δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Ο άνθρωπος έχει παλαβώσει. Τα έχει παίξει. Μέχρι πριν από μια εβδομάδα, είμασταν μια χαρά. Τον έχει βάλει ο Τσίπρας να κάνει την βρώμικη δουλειά γιατί του έχει υποσχεθεί ότι ακόμα και δεν μπει στη Βουλή θα συνεχίσει να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι μόνιμος λασπολόγος. Ο κόσμος τον ξέρει. Μολις καταλάβατε γιατί κατηγορούμαι να με φωνάξετε και εμένα. Εγώ δημοσίως τα λέω. Ας πάρει θέση ο κ. Τσίπρας.