Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει την διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,5%, από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, από το 19,5%. 

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και η εκτίμηση ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι : Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ 4,5%, Το Ποτάμι 4%, Ένωση Κεντρώων 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή. 

Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων- στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες. 

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37%, του εκλογικού Σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Ωστόσο το 25% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την έρευνα της Pro Rata, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο