Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου   

Δεν θέλει να κεράσει καφέ στην Κουμουνδούρου τον Βαγγέλη ΜεΪμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο χθες το βράδυ από τα Γιάννενα αποκλείοντας για μία ακόμη φορά με κατηγορηματικό τρόπο την όποια πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία.. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πια και δεν το κρύβει ότι όλη αυτή η προβολή της υπόθεσης των συνεργασιών από την Συγγρού, δεν είναι τίποτε άλλο από μία πολιτική απάτη, καθώς επί της ουσίας η ΝΔ δεν θέλει την συγκυβέρνηση αλλά να περιορίσει την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στερώντας του την αυτοδυναμία. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι όσα λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την συνεργασία είναι μόνο προεκλογικά ψέμματα που έχουν ως στόχο να αποστερήσουν από την Κουμουνδούρου σημαντικές ψήφους

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει γραμμή στο θέμα των συνεργασιών. Ούτε συζήτηση για την πιθανότητα ενός μεγάλου συνασπισμού. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι υπάρχουν σαφή εμπόδια αξιών και ταυτότητας για να μπορέσει η Κουμουνδούρου να σκεφτεί καν την πιθανότητα κυβερνητικής συμμαχίας με την Νέα Δημοκρατία. Με την ίδια λογική δεν εμφανίζονται καθόλου έτοιμοι να συνεργαστούν είτε με το Ποτάμι είτε με το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για το Ποτάμι λένε ότι εμφανίζει χαρακτηριστικά ενός πολύ συντηρητικού κόμματος, ενώ για το ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν ότι ακολουθεί την ίδια πολιτική με την Νέα Δημοκρατία και δεν δείχνει σημάδια αλλαγής πολιτικής. 

Πάντως, στην Κουμουνδούρου ειδικά για τους μικρούς αρνούνται να μπουν σε μία εκ των προτέρων συζήτηση. Τονίζουν ότι «εάν δεν δούμε πώς διαμορφώνεται το εκλογικό τοπίο είναι πρωθύστερο να συζητάμε για όποια συνεργασία. Τις λύσεις θα τις δώσει ο ελληνικός λαός».

Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στην Κομοτηνή και την Καβάλα, την πατρίδα της μητέρας του. Χθες μίλησε στην Άρτα την γενέτειρα του πατέρα του λέγοντας ότι η Άρτα θα συνεχίσει να έχει δικό της πρωθυπουργό και ότι η απομάκρυνση από το Μαξίμου είναι μόνο για λίγες ημέρες. Υποσχέθηκε δε επιστροφή στο Μαξίμου για τα  επόμενα  πολλά χρόνια.