Για ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως είναι εξαιρετική τιμή να επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Δικαιοσύνης και στη διαδικασία των εκλογών.

«Θέλω να τονίσω ότι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, και στην διαδικασία των εκλογών, είναι κρίσιμος», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

Ξέρουμε ότι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών εξαρτάται εν πολλοίς από τους δικαστικούς λειτουργούς και από τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους. Γνωρίζω επίσης, ότι με την τεράστια πείρα την οποίαν έχει η Δικαιοσύνη - και ιδίως οι δύο κλάδοι της Δικαιοσύνης, η Πολιτική Δικαιοσύνη και η Διοικητική Δικαιοσύνη - θα κάνει στο ακέραιο το έργο της, έτσι όπως το έχει αποδείξει. Και για μιαν ακόμα φορά θα έχουμε εκλογές όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση και στην Ελληνική Δημοκρατία. Αυτά υπό την εποπτεία σας και την εμπειρία την οποίαν έχετε, ως παλαιό στέλεχος της Δικαιοσύνης, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε πολύ καλά.