Αλλάζει στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες: η 1η θέση έχει κλειδώσει και η αυτοδυναμία δεν είναι μακριά, είναι το νέο …«δόγμα» της Κουμουνδούρου. Υπερ- αισιόδοξο ή όχι το σενάριο, το επιτελείο Τσίπρα επιδιώκει, έτσι, να προκαλέσει αέρα νίκης γύρω από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη μεγαλύτερη συσπείρωση των αναποφάσιστων ακόμη και τώρα, ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου να… προσελκύσει τη σημαντική εκείνα μερίδα ψηφοφόρων που την τελευταία εβδομάδα προσεγγίζει, ψηφίζει εν τέλει, το ισχυρότερο κόμμα. 

Ταυτόχρονα όμως, η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει δίχτυα και προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, με την ελπίδα να …συγκινήσει και πάλι, αρκετούς από αυτούς. Τα «δολώματα» είναι τα εξής: ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέση με το παλιό, το διεφθαρμένο, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος ως τώρα, πρωθυπουργός που διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές.

«Σε ποιον θα εμπιστευτείτε τη διαπραγμάτευση από εδώ και στο εξής;», θα είναι το ερώτημα που θα τους απευθύνουν. 

Πάντως, σε αυτήν την τελευταία εβδομάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντίπαλος είναι ένας και ακούει στο όνομα, «Βαγγέλης Μεϊμαράκης», τον οποίον και θα επιχειρήσει να αποδομήσει, με προσωπικές, πολιτικού περιεχομένου εννοείται, επιθέσεις. Στόχος, όταν φθάσει ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος στο παραβάν να επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα ως επόμενο πρωθυπουργό. 

Ήδη, για το debate της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλήξει σε ένα ερώτημα προς τον αντίπαλό του: «Τώρα μας μιλάτε για συνεργασίες, την Τετάρτη όμως, στο πρώτο debate είπατε πως η ΝΔ δεν εφάρμοσε το πρόγραμμά της στο ακέραιο, επειδή δεν είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πότε, συνεπώς, μας λέγατε την αλήθεια;». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορεί την ΝΔ για ανυπαρξία κυβερνητικού προγράμματος (σ.σ. θα πρέπει ωστόσο να δει κανείς και τις εξαγγελίες Μεϊμαράκη από τη ΔΕΘ), ενώ η πόλωση ένθεν κακείθεν θα χτυπήσει… κόκκινο. Τόσο στην τηλε-μαχία όσο όμως και σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας αυτής εβδομάδας, η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται, συνεπώς, για… hard rock καταστάσεις.