Ψήφο με βάση το συμφέρον της χώρας και όχι του κόμματος παρέχει κατά δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος μετά την ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μία ψήφο διαφορά, δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι είναι ενταγμένος στο Ποτάμι.

«Όπως ξέρετε, εγώ είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι, και είμαι ενταγμένος διότι το Ποτάμι δεν έχει ωριμάσει σαν πολιτικό κόμμα και εύχομαι να μην ωριμάσει ποτέ σαν πολιτικό κόμμα, να παραμείνει αυτή η κίνηση πολιτών και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει, βάζοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τους Νικηφόρο Διαμαντούρο και Νίκο Αλιβιζάτο» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως:

«είναι ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει να αντιληφθεί όλη η χώρα, το ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους, οι οποίοι είναι πέρα από τα κομματικά συμφέροντα, πέρα από τις κομματικές αντιδικίες για να μπορέσει αυτή η χώρα να προχωρήσει».

«Άλλο" τόνισε "είναι η ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός και άλλο είναι η κομματική ένταξη. Εγώ δεν είμαι κομματικά ενταγμένος πουθενά. Αν αυτό γίνεται αντιληπτό, πάει καλά. Αν δεν γίνεται, πάλι φίλοι θα είμαστε».