Με μεγάλες αλλαγές από το ντιμπέιτ της Τετάρτης ανάμεσα στους επτά πολιτικούς αρχηγούς, θα διεξαχθεί η «μάχη» του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Με αρκετούς από τους επικεφαλής των κομμάτων, που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ, να τονίζουν ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος, η διαδικασία της μεγάλης τηλεμαχίας της Δευτέρας θα υποστεί ολικό «λίφτινγκ».

Στην πρώτη τους συνάντηση, την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κατέθεσαν και συζήτησαν τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, ενώ οι τελικοί όροι αναμένεται να γίνουν γνωστές τα επόμενα 24ωρα.

Το ντιμπέιτ θα αρχίσει στις 22:00 της Δευτέρας, ενώ αναμένεται να έχει διάρκεια 2 ωρών, μικρότερη δηλαδή από την τηλεμαχία των «επτά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία προτείνει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να είναι όρθιοι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει επιφυλάξεις.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι όροι του ντιμπέιτ προσδιορίζονται αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, στο ντιμπέιτ θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα μπορούν να σηκώνουν κάρτες ο ένας στον άλλο. Δηλαδή, όταν θα τίθεται για παράδειγμα ένα ερώτημα στον κ. Τσίπρα και θα θέλει να κάνει μια παρέμβαση ο κ. Μεϊμαράκης, αντί να διακόπτει θα σηκώνει την κάρτα και ο συντονιστής δημοσιογράφος θα του δίνει το δικαίωμα να απαντήσει. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι θα προκριθεί αυτή η ιδέα.

Επιπλέον, αυξάνεται ο χρόνος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων και των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο κάθε δημοσιογράφος θα ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα. 

Σε αντίθεση με το προηγούμενο ντιμπέιτ, αυτή τη φορά θα υπάρξουν 2 ή 3 διαφημιστικά διαλείμματα. 

Τέλος, τις ερωτήσεις θα τις υποβάλλουν και πάλι έξι δημοσιογράφοι από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια (Mega, Ant1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, E TV). Τους δημοσιογράφους θα επιλέξουν τα ίδια τα κανάλια, ενώ τον συντονισμό θα έχει ξανά ο Πάνος Χαρίτος της ΕΡΤ.