Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την στάση της Ελλάδας στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος. 

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «εσωτερικό Δούρειο Ίππο που υπάρχει στην Ελλάδα και δεν την αφήνει να ανασάνει έκανε λόγο» και χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό της «απαράδεκτης στάσης» της Ελλάδας κατά την ψηφοφορία

Στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος στην πρεσβεία της Αργεντινής ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να φέρει για ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ένα νέο διεθνές πλαίσιο που προστατεύει τα δικαιώματα και την κυριαρχία των υπερχρεωμένων χωρών.

Κατηγόρησε δε την ελληνική κυβέρνηση καθώς «συντάχθηκε με τους διεθνείς τοκογλύφους και έβαλε μια πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντα της χώρας, στην ίδια μας τη χώρα και στον ίδιο τον ελληνικό λαό, ο οποίος αυτήν την ώρα βιώνει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους. Και με πρόσχημα αυτό το χρέος έχει γίνει αποικία χρέους η Ελλάδα, ο τόπος μας».

«Οι  ηθικοί αυτουργοί αυτής της απαράδεκτης  στάσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία του ΟΗΕ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν μπορούν να κάνουν αυτοί οι δύο συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου τον αδιάφορο ή τον ανήξερο γι’ αυτή τη θέση της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Μάλιστα, κατονομάζει και τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που ανήκε στη στενή διαπραγματευτική ομάδα της παραιτηθείσας κυβέρνησης και τον κ. Μολυβιάτη που ανήκει στη ΝΔ.