Συνέχεια στην κόντρα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έδωσε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης που παραχώρησε στο webTV του newpost, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 

«Καταδίκη δεν έχω καμία. Δεν έχω καμία δικογραφία που να έχει πάει στη Βουλή. Στην υπόθεση με τον Αντρίκο Παπανδρέου, έχω απαλλαγεί. Στο θέμα των CDS είναι μία υπόθεση που ξεκίνησε από τον Αντώνη Σαμαρά» τόνισε  απαντώντας στον χαρακτηρισμό «κατάδικος» που τού απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μέσω του newpost

Και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης στήριξε τους κερδοσκόπους που πόνταραν σε βάρος της Ελλάδας το 2010.  Θα έπρεπε η ΝΔ να με στηρίζει σε αυτή την υπόθεση από το να σέρνεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι έχει απαλλακτικό έγγραφο για τη συγκεκριμένη υπόθεση:

Εγώ αναφέρομαι σε μία δικογραφία που έφυγε – ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορείται με την κατηγορία καταχραστών του δημοσίου διότι φέρεται πως πλήρωσε 105 εκατ ευρώ για τα υποβρύχια. Δύο εισαγγελείς βρίσκουν ενδείξεις για κακούργημα, τη στέλνουν στην κυρία Ράικου, η ίδια διαπιστώνει πως πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω, τη στέλνει στον Άρειο Πάγο υπογράφεται από δύο εισαγγελείς και στέλνεται στη Βουλή, τον Φεβρουάριο οπότε ακόμα ήταν Πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης.

Αυτή η δικογραφία καθιστά υπόδικο τον κ. Μεϊμαράκη. Η δικογραφία έπρεπε να συζητηθεί στη Βουλή, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, να εξετάσει την περίπτωση και να αποφανθεί εάν θα σταλούν οι εμπλεκόμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο ή όχι. 

Ο κ. Μεϊμαράκης λέει πως έχει απαλλακτικό έγγραφο από εισαγγελέα. Αλλά εάν πράγματι έχει απαλλακτικό, οι εισαγγελείς έχουν παρανομήσει. Ή απλά ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει το απαλλακτικό και είπε ψέματα

Οι δεσμεύσει, οι συνεργασίες και ο Βαρουφάκης

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι «εγώ δεν πρόκειται να συνεργαστών με τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Άδωνι και τον Βενιζέλο». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη με 4-5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν 13 περίπου βουλευτές, εκτίμησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι 2-3 βουλευτές που θα είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα βρεθούν μεταξύ «καραμανλικών βουλευτών» και άλλων που θα «απελευθερωθούν» ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων, που κατ εκτίμησή του, θα συντελεστούν τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τους ένστολους είπε ότι θα δοθεί άμεση αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ για τα ανδρομικά σημείωσε ότι θα δοθούν σε δόσεις. «Δεν ήθελα να φύγω από το ΥΠΕΘΑ χωρίς να δοθούν τα αναδρομικά» είπε, ενώ -με αφορμή τα χιλιάδες κενά στα σχολεία- δεσμεύτηκε την επομένη των εκλογών να φέρει πρόταση για να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε υπουργεία, κόμματα και πολιτικά γραφεία. 

«Θα είχαν 20% οι ΑΝΕΛ αν είχαμε πει όχι στο Μνημόνιο» τόνισε για την ψήφιση της συμφωνίας. «Καταφέραμε να βγάλουμε ένα ελληνικό πρόγραμμα που έχει κάποια θετικά. Η συμφωνία λέει όχι αγγλικό δίκαιο. Δεν είναι ένα πρόγραμμα ναρκομανούς χώρας, κάθε τρεις μήνες, αλλά τριών ετών» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη έκανε λόγο για «περίεργο ρόλο» και απάντησε:

Μας είπε ότι του είπε ο Σόιμπλε πως θα ήταν καλύτερο να βγούμε από το ευρώ. Αυτό πέραν από το ότι θα βόλευε τους Γερμανούς και τους Βορειοευρωπαίους. Από τη μία είχαν τη θεωρία των παιγνίων, όμως δεν μας εξήγησε τι θα γινόταν αν χάναμε. Εγώ τον ρώτησα πέντε φορές εάν έχει plan Β και δεν μας εξηγούσε. 

«Θα πάω σπίτι μου αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή»

Την αποχώρησή του από το κόμμα, μέσα από τις κομματικές διαδικασίες, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή.

«Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπουν στη Βουλή, σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θέλουν κάποιον να καταγγέλλει. Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα πάω σπίτι μου» είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι «δεν θα τους κάνω τη χάρη».