current views are: 4

11 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:16

Τσίπρας: Πιο παλιό από το παλιό η ΝΔ – Στήνουν παγίδα συνεργασίας

Στις προθέσεις της ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Καβάλα. 

Δημοσίευση 18:16’
αρθρο-newpost

Στις προθέσεις της ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Καβάλα. 

Στις προθέσεις της ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Καβάλα, ζητώντας ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία. 

«Μιλούν για συνεργασίες μετά τις εκλογές. Ο λαός θα δώσει την απάντηση σε αυτή την παγίδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «πιο παλιό από το παλιό». 

Εξαπολύοντας επίθεση στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόθεσε:

Με ένα πρόγραμμα που θα ακυρώνει ότι κατακτήσαμε αυτούς τους έξι μήνες παρά το γεγονός ότι είχαμε την θηλιά στο λαιμό μας; Τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, θα το καταργήσουμε ή θα τον ενισχύσουμε; Το νόμο για τις 100 δόσεις που έδωσε ανάσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, θα τον καταργήσουμε; Το “πεντάευρο” που καταργήσαμε στα νοσοκομεία θα το διατηρήσουμε ή θα το ξαναφέρουμε; Την ΕΡΤ, που την έκλεισαν σε μια νύχτα, θα την διατηρήσουμε ή θα την ξανακλείσουμε; Θα διασφαλίσουμε την πρώτη κατοικία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς ή όχι; Θα επαναφέρουμε στην χώρα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα σταματήσουμε τις ομαδικές απολύσεις, θα δώσουμε την μάχη των μαχών για την απομείωση του χρέους με σχέδιο και προοπτική ή θα ξαναφέρουμε τα κοράκια των αγορών και θα ξαναπούμε, όπως έλεγε ο κ,. Σαμαράς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ουδείς αναμάρτητος;.

Όπως είπε, σε άλλο σημείο, «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη διαπλοκή. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ», ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. 

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Αποφύγαμε και τις τρεις παγίδες», τόνισε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι «το σενάριο της παρένθεσης που δεν υλοποιήθηκε, τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι θα το υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες, στο γεγονός ότι δικοί μας βουλευτές έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως θα μείνουν με την ελπίδα διότι ο λαός μας θα δώσει την πρώτη ευκαιρία-όχι την δεύτερη, γιατί τώρα πρέπει να υπηρετήσουμε την σταθερότητα με μια δύσκολη συμφωνία που δίνει όμως διέξοδο και προοπτική». Τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα θεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης σταθερότητας και προκοπής την πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην μέγγενη ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που έτρωγε τα σωθικά μας.

«Στις 20  του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε.  Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία.  Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο.  Εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

Γιατί αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευσή μας: Η διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, η φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι, οι μονίμως κερδισμένοι από τον πόνο των πολλών, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, έχουν βρει το μάστορά τους, όπως λέει ο λαός. 

«Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


σχετικα αρθρα